Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Matko Peić

Slikari naših ljudi i krajeva : Slava Raškaj i Nikola Mašić

  • Nakladnik: Dom i svijet
  • 12/2005.
  • 163 str., meki uvez
  • ISBN 9532380108
  • Cijena: 11.95 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Likovnost i literarnost! S ovom knjigom u ruci, knjigom u kojoj su dvije kratke likovno-kritičke monografije, prve koje su istekle iz njegova pera, čitatelj će upoznati Matka Peića kao pisca u kojem se te dvije darovitosti međusobno uvjetuju, dopunjavaju i prožimlju već od samih početaka njegova stvaranja. Slikar i književnik, s ta dva talenta u sebi, Matko Peić ostavio je nekoliko dragocjenih, peićevski smišljenih i koncipiranih monografija o hrvatskim slikarima i kiparima, kakve je mogao napisati samo on, pjesnik i slikar, estet i erudit jednako u znanstvenom kao i beletrističkom stvaranju.

Ove dvije kratke monografije na minimumu prostora donose maksimum znanja i doživljaja ličnosti i djela Slave Raškaj i Nikole Mašića, koji su svojim djelima urasli u temelje modernoga hrvatskog slikarstva.
Dubravko Jelčić, iz Predgovora

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –