Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Pietro Predonzani

Gospodarska rasprava s praktičnim uputama ratarima

  • Nakladnik: Dom i svijet
  • Prijevod: Slaven Bertoša
  • 06/2007.
  • 256 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532380170
  • Cijena: 31.85 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Knjiga je prvi puta objavljena 1820. godine u Veneciji, a sadrži vrlo zanimljivu građu o prilikama u Istri od kraja 18. i prva dva desetljeća 19. stoljeća. U to je vrijeme knjiga bila svojevrstan priručnik, uz prevladavanje opisa prilika, zatečenoga stanja gospodarstva i sela uopće u Istri. Iako se u cijelomu tekstu osjeća duh fiziokratskih načela, ipak je ta «agrarna poduka» nastala prvenstveno zbog potrebe da se ublaže posljedice opće zapuštenosti istarskog gospodarstva.

Knjiga je napisana u obliku pitanja i odgovora, vrlo je pregledna i puna korisnih opažanja o svim pitanjima ukupnoga života u tadašnjoj Istri. Riječ je, dakle, o svojevrsnoj bogatoj riznici socioetnološke građe, prvorazredne kulturološke vrijednosti.

Pietro Predonzani (1763. – 1841.) bio je župnik, arcipret i kaptolski vikar u Poreču.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –