Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Bob Dylan

Kronike : Prvi dio

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Vladimir Cvetković Sever
  • 08/2006.
  • 228 str., meki uvez
  • ISBN 9532203230
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Kada se 2004. godine pojavio prvi dio "Kronika" Boba Dylana, izazvao je nemalu senzaciju u glazbenim i književnim krugovima, a ubrzo nakon toga proglašen je memoarskom knjigom godine. No "Kronike" nisu klasična memoaristika, one ne slijede pravocrtno vremenski slijed razvoja Dylanove karijere. U pet podužih poglavlja Dylan je izdvojio neke ključne trenutke iz svojega života prikazujući pet lica osobe koju su prozvali Velikim Meštrom Bunta, Prvosvećenikom Prosvjeda, Vojvodom Neposluha, Nadbiskupom Anarhije.

Upoznat ćemo mladića kojeg će strastveno usredotočena sposobnost upijanja svih glazbenih utjecaja i imitiranja najvrsnijih uzora dovesti na sam prag kreativnosti, u njujoršku zimu, u plamteću jezgru glazbenih previranja, u doticaj s divovima folka. Upoznat ćemo uspaničenog Mesiju, Proroka i Izbavitelja na vrhuncu slave koji u sumanutom bijegu od reflektora nasrtljivih medija, znatiželje suludih fanova i planova političkih mešetara pokušava zaštititi svoju obitelj od kaosa i ludila koji ga prate na svakom koraku. Upoznat ćemo i već gotovo zaboravljenu Legendu, kantautora bez iluzija u potrazi za izgubljenom autentičnošću, stalno izmičućim novim glazbenim izričajem i odlutalom inspiracijom.

No kroz Dylanove zapise nazrijet ćemo i naličje umjetnika u procesu stvaranja, duboko razumijevanje glazbenog izraza, trendova, tradicije, sinergije stiha i akorda, ali više od svega zadivljuje što između svih nizanja naziva pjesama i imena ljudi s kojima se susreo, potpuno neprimjetno izranja Dylan - pisac, onaj čarobnjak koji je svojim stihovima očarao ne samo jednu generaciju.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –