Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Florence Rollot

Razumjeti stres, pobijediti stres : Kakvim životom želite živjeti?

  • Nakladnik: Škorpion
  • Prijevod: Branka Badalić
  • 09/2006.
  • 188 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9536405806
  • Cijena: 15.93 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Stres izražava čovjekovu poteškoću da se prilagodi svojoj okolini. To je tihi ubojica koji pokrada živote muškaraca i žena. Ova knjiga želi proširiti naše sposobnosti reagiranja na različite svakodnevne situacije razvijajući drugačiji način upravljanja sobom, u trenutku kad su nam se izbori nametnuli pod društvenim i obiteljskim pritiscima te pod utjecajem vjerovanja i vrijednosti koje nisu više nužno naše.

Čovjek je stvorio složenu okolinu koja više nema granica ni vremena te je, uhvaćen u taj neobuzdani, ubrzani, reaktivni ritam lišen rasuđivanja, uvjerio sebe da se treba neprestano prilagođavai tom promjenjivom i nesigurnom svijetu. No, ljudsko vrijeme je sporo. Čovjek je živo biće kojemu treba najviše godina da odraste. Uči sporo; potrebno mu je vrijeme za pogreške i usavršavanje, vezan je uz ritam prirode, dan koji sviće, povjetarac koji puše; podložan je svojim prirodnim ritmovima: jesti polagano, spavati osam od dvadeset i četiri sata, odmarati se, koristiti svoja osjetila. To je čovjekovo vrijeme. To je bitka iz koje će kao pobjednik izaći onaj, tko će znati nametnuti svoj ritam.

Ako treba čovjeka i njegovo najvrednije vlasništvo – život, vratiti u središte, čovjek prije svega treba znati kakav život želi, te se ponovno odrediti unutar pojma upravljanja. Sve je to tema ove knjige : upravljanje sobom. Jedino na što možemo djelovati određenim umijećem upravljanja, to smo, naravno mi sami. To je tajna. Dakle, više se ne radi o svaršenom poznavanju vanjskog konteksta koji bi navodno bio određen; važno je poznavanje samoga sebe, svog tijela, svojih misli, vjerovanja, potreba, vrijednosti i ponašanja kako bismo provodili vlastita djela te prirodno i bez poteškoća ostvarivati međuodnos s okolinom.

Florence Rollot je coach (instruktorica) u tvrtki u kojoj posreduje između rukovodilaca i zaposlenika. Predavač je i članica udruženja Međunarodnog saveza coacheva Francuske, a vodi seminare o uspješnosti planova i o stresu. Široj publici postala je poznata dvjema ranijim knjigama: «L'homme magique» («Magični čovjek») i «Le bonheur si je veux» («Sreća, ako ja to želim»).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –