Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Elizabeth Lesser

Slomljeno srce - otvoreno srce

  • Nakladnik: Škorpion
  • Prijevod: Aleksandra Mihaljević Barlović
  • 06/2007.
  • 346 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789536405855
  • Cijena: 22.56 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
U prijelaznim razdobljima, uslijed svakodnevnog stresa te čak i kad se suočimo s naizgled nesavladivom nevoljom, život nam nudi mogućnost izbora: uzmaknuti od promjene ili je prihvatiti; zatvoriti se ili dopustiti da nas slamanje otvori i preobrazi. U više od dvadeset i pet godina, koliko je prošlo otkako je sudjelovala u utemeljenju Instituta Omega - danas najvećeg svjetskog centra za osobni razvoj i duhovnost - Elizabeth Lesser izbliza je promatrala kako ljudska bića izlaze nakraj s promjenom, gubitkom i teškoćama. I sama se mukotrpno nastojala pokoriti onome što naziva Feniksovim procesom - prepustiti se slamanju, da bi se otvorila i poput te mitske ptice uzdignula iz pepela počinjenih pogrešaka i proživljene patnje.

U ovoj lijepo napisanoj, mjestimično zabavnoj i u cijelosti nadahnjujućoj knjizi, Lesserova je prikupila istinite priče o običnim ljudima, koji su hotimice ili uslijed velike nevolje odvažno zakoračili u bogatiji život. Posrijedi su duboko dirljive priče o prevladanim strahovima i prihvaćenim rizicima, o teškim vremenima i mučnim borbama, o izdaji, razvodu, bolesti i smrti te o svakodnevnim izazovima odgajanja djece, zarađivanja i starenja. Otkrivajući svoje najljudskije značajke, Lesserova nam pomaže da se u svojim bitkama osjećamo manje usamljenima te da mogućnosti preobrazbe pristupimo s više optimizma.

Knjiga «Slomljeno srce - otvoreno srce» upoznaje nas i s nekoliko najvećih svjetskih duhovnih učitelja - povijesnih i živućih - te nam otkriva mudrosti različitih tradicija, od budističke meditacije do sufijskog plesa, od kršćanske molitve do suvremene psihoterapije. Kao osoba sklona praktičnosti, autorica nam nudi oruđa, koja će nam pomoći u potrazi za jasnijim uvidom u svrhu života te za obnavljanjem životne strasti.

Knjiga «Slomljeno srce - otvoreno srce» nije samo svjedočanstvo o unutarnjem bogatstvu i potencijalu svakog života, već i krajnje pouzdan vodič u dinamiku iscjeljivanja i razvoja - kako se odupiremo i kako se predajemo, kako ostajemo zaglavljeni i kako se razvijamo te kako nesreću možemo pretvoriti u spoznaju, a tugu u radost.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –