Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Dan Millman

Put mirnog ratnika : Knjiga koja mijenja život

  • Nakladnik: Dvostruka duga
  • Nakladnik: Škorpion
  • Prijevod: Adrian Predrag Kezele
  • 03/2008.
  • 240 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 978953287006X
  • Cijena: 18.58 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
«Put mirnog ratnika» zasnovan je na priči dana Millmana, svjetskog prvaka u gimnastici, koji se otputio u pustolovinu duha i tijela, svjetla i tame, smijeha i čarolije. Vođen moćnim ratnikom iz starine, Socratesom, iskušavan zaigranom i nestalnom mladom ženom imenom Joy, Dan se približava konačnom sukobu koji će ga osloboditi ili uništiti.

"Probudi se! Kad bi znao da si smrtno bolestan - kad bi ti ostalo samo malo vremena za život - zar bi propustio i to malo?! Pa, kažem ti, čovjeće - ti jesi smrtno bolestan. Ta se bolest naziva - rođenje. Ostalo ti je jos samo nekoliko godina života. Svima nama ostalo je samo nekoliko godina života. Dakle, budi sretan sada, bez nekog razloga, ili nikada nećes biti sretan."

"Bolje je napraviti pogrešku punom snagom svoga bića nego pažljivo izbjegavati pogreške bojažljiva duha. Odgovornost znači prepoznati i zadovoljstvo i cijenu, izabrati na osnovi te spoznaje, a zatim živjeti s tim izborom bez zabrinutosti."

***

Dan Millman je bivši svjetski šampion u atletici, instruktor borilačkih vještina i sveučilišni profesor. Njegove knjige «Put mirnog ratnika», «Sokratesovo putovanje» i «Život za koji ste rođeni», «Sveto putovanje mirnog ratnika», «Zakoni duha» i dr., nadahnuli su milijune čitatelja u 29 zemalja svijeta. Dan i njegova supruga Joy žive u sjevernoj Kaliforniji.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –