Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Bernard Jan

Okrutno ljeto

  • Nakladnik: Dvostruka duga
  • 11/2014.
  • 392 str., meki uvez
  • ISBN 9789532871265
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Sedamnaestogodišnji Michael Daniels je kriv. Tako misli FBI koji ga je zatočio u velik zatvor zvan New York City, zapriječivši mu svaku mogućnost izlaska iz grada, ali i neki od njegovih najbližih prijatelja koji, unatoč dvojbama, nisu pali na ispitu lojalnosti i odanosti.
 
U društvu u kojem pojedinci ne prežu ni od čega kako bi se domogli moći i utjecaja, dok drugi poduzimaju apsolutno sve kako bi preživjeli, skupina skejtera s New Manhattana nastoji živjeti normalno. Ne obazirući se na klimatske promjene koje im pušu za vratom i hvatajući se odvažno ukoštac s brutalnim, krvavim zločinom koji im se neočekivano upleo u život, dvojica od njih – Alien i Victor – kreću u potjeru za istinom kako bi dokazali Michaelovu nedužnost, skrivajući tajnu koja bi mogla zapečatiti njihovo doba nevinosti i, poput potresa, uzdrmati same temelje novoameričkog i svjetskog poretka.

Nastalo u manje od šest mjeseci, "Okrutno ljeto" čekalo je 16 dugih godina na svoje objavljivanje. No vremenski skok ili "zakašnjenje" od 16 godina nisu ga učinili ništa manje aktualnim. Naprotiv, baš kao i u doba svojega nastanka, "Okrutno ljeto" i danas odvažno korača u ritmu svjetskih trendova i romana koji svojom aktualnošću, slojevitošću, brzom radnjom i šokantnim, pomalo apokaliptičkim vizijama svijeta u kojem živimo, plijene pozornost čitatelja svih uzrasta.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –