Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Shefali Tsabary

Svjesni roditelj

  • Nakladnik: Dvostruka duga
  • Prijevod: Robert Mlinarić
  • 08/2014.
  • 288 str., meki uvez
  • ISBN 9789532871487
  • Cijena: 19.51 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Knjiga "Svjesni roditelj" podvlači izazove koji su prirodan dio odgajanja djeteta, potpuno razumijevajući da, kao roditelj, svatko od nas pokušava najbolje s onim što ima.

Namjera ove knjige je da osvijetli put kojim možemo identificirati i iskoristiti emocionalne i duhovne lekcije koje su neizbježne u našem životu i životu našeg djeteta, a koje nam zauzvrat omogućuju da djelotvornije odgajamo našu djecu. U dijelu ovoga pristupa zamoljeni smo da se otvorimo mogućnosti da je naša nesavršenost najvrjedniji alat za promjene.


Knjiga "Svjesni roditelj" napisana je za svakoga tko se bavi djecom bilo koje dobi. Bilo da ste samohrani roditelj, mlada osoba koja planira zasnovati obitelj ili ju je nedavno zasnovala, roditelj koji ima tinejdžere, djed ili staratelj, a koji se obvezuje da će prihvatiti načela koji su naglašeni u ovoj knjizi, možete pridonijeti preobrazbi sebe i djeteta.


Ako sami podižete dijete i imate teškoća pri tome, "Svjesni roditelj" vam može malo olakšati taj teret. Ako ste majka ili otac koji odgajate svoju djecu puno radno vrijeme, "Svjesni roditelj" može oplemeniti vaše iskustvo. U slučaju onih koji imaju mogućnosti uzeti dadilju, može vam pomoći da tražite nekoga tko se oslanja na načela iz ove knjige, osobito zbog djece mlađe od šest godina.

Dr. Shefali Tsabary diplomirala je kliničku psihologiju na Columbia University. Specijalizirala je integraciju zapadnjačke psihlogije i istočnjačke filozofije i sve otada nudi svojim klijentima najbolje od oba svijeta. Stručnjakinja je za obiteljske odnose i osobni razvoj, a ima privatnu praksu u New Yorku. Dosad je napisala tri knjige, sve redom uspješnice, od kojih je na hrvatski prevedena "Svjesni roditelj" (The Conscious Parent) i "Osvještena obitelj" (The Awakened Family).

Sudjeluje u radu mnogih konferencija i radionica diljem svijeta a kao uglednu predavačica i govornicu ugostili su je TEDx, Kellogg Business School, Dalai Lama Center for Peace and Education (Dalai Lamin centar za mir i obrazovanje) te mnoge druge važne ustanove. Oprah Winfrey predstavila je njezin rad u svojim emisijama SuperSoul Sunday i Oprah's Lifeclass.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –