Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Daphne Sheldrick

Afrička ljubavna priča : Ljubav, život i slonovi

  • Nakladnik: Dvostruka duga
  • Prijevod: Ozren Ćuk
  • 03/2013.
  • 400 str., meki uvez
  • ISBN 9789532871074
  • Cijena: 19.51 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
“Ovo je priča o mojim precima doseljenicima; mojem odrastanju na imanju mojih roditelja; safarijima i noćima pod zvijezdama; mojoj srodnoj duši Davidu, mojim kćerima Jill i Angeli, nastanku našeg utočišta za siročad slonova, mojem životu. Sve je to prožeto čarobnim pričama o mnoštvu različitih životinja koje su mi neizmjerno obogatile život. Te životinje sam njegovala i voljela te sam se smatrala njihovom zamjenskom majkom. Moja priča se odvija na krajoliku veličanstvene Afrike, rodnom mjestu čovječanstva.” Daphne Sheldrick

Kao djevojčica od četiri godine Daphne Sheldrick pomogla je othraniti jedno siroče antilope i već je tada znala što bi željela raditi u životu. U to vrijeme u Keniji je živjelo četiri milijuna ljudi. Danas je Kenija na prekretnici s brzo rastućom populacijom od četrdeset milijuna ljudi, a odnosi sa zajednicom divljih životinja su napetiji nego ikada prije.

"Afrička ljubavna priča"
knjiga je priča o ženi koja se čitavog života borila za očuvanje divljih životinja Kenije za buduće naraštaje. To je priča o životinjama poput slonice Eleanor koja je bila među prvim životinjama koje je Daphne Sheldrick othranila i koja je u odrasloj dobi postala vođa vlastitog krda sačinjenog od siročadi slonova. To je i priča o borbi protiv krivolova, o borbi protiv masovnog odstrijela slonova i o neumornom lobiranju Daphne Sheldrick za zabranu trgovine slonovačom.

Konačno, to je sjetna pripovjed o njezinom pokojnom suprugu Davidu Sheldricku koji je upravljao Nacionalnim parkom Tsavo 1950-ih i 1960-ih godina. On se bavio pionirskim radom kojim je pokazao da su slonovi inteligentna i društvena bića. Njegovo naslijeđe i dalje živi u obliku dobrotvorne organizacije David Sheldrick Wildlife Trust koja djeluje na temelju njegovih postignuća i mudrosti.

“Ono što jesmo je Božji dar nama; ono što ćemo postati je naš dar Bogu.”

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –