Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Caroline M. Myss

Arhetipovi : Tko ste vi?

  • Nakladnik: Dvostruka duga
  • 06/2013.
  • 270 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN
  • Cijena: 19.91 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U knjizi "Arhetipovi: Tko ste vi?" autorica Caroline Myss istražuje svijet arhetipova koji već više od dvadeset pet godina čini područje njezinog istraživanja. Arhetipovi su univerzalni obrasci ponašanja koji mogu, nakon što ih čovjek prepozna, pomoći da bolje razumije sebe i svoje mjesto u svijetu. Ukratko, poznavanjem vlastitih arhetipova može se preobraziti život.


Myss piše o deset osnovnih arhetipova koji su se pojavili u današnjem društvu: njegovatelj, umjetnik/stvaratelj, ljubitelj mode, intelektualac, buntovnik, kraljica/direktor, odvjetnik, vizionar, sportaš i duhovni tragatelj. U svakom poglavlju opisuje svaki pojedini arhetip i njegovu evoluciju. Zatim detaljno opisuje jedinstvene značajke, svojstvene milosti, životne izazove i ostale činjenice koje će čitatelju pomoći shvatiti pripadaju li nekima od tih obitelji arhetipova. Myss također nudi naputke i praktične savjete o tome kako u potpunosti iskoristiti svoje arhetipove.


Znanje o tome koji nas arhetipovi najbolje opisuju je tek početak. Pomoću tog znanja može se na osviješteni način donositi odluke na svakom području života, od posla do ljudskih odnosa, te izbjeći uobičajene zamke pojedinog tipa osobnosti i iskoristiti njegove snage. Konačni rezultat je  sretnije i izvornije "ja".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –