Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Caroline M. Myss

Jači od gravitacije : Iscjeljivanje izvan granice razuma

  • Nakladnik: Dvostruka duga
  • Prijevod: Aleksandra Mihaljević Barlović
  • 08/2010.
  • 244 str., meki uvez
  • ISBN 9789532870312
  • Cijena: 145.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
"Ovo nije obična knjiga o iscjeljivanju. Ona ne sadrži upute o tome kako iscijeliti neku posebnu bolest niti se ne temelji na pretpostavci da svaka bolest ima podrijetlo u skrivenim ranama. Ova knjiga osporava taj pristup iscjeljivanju te poziva čitatelja na otkrivanje vrlo stvarnih ograničenja holističkog modela zdravlja. Čitatelji su pozvani istražiti put koji se protivi uobičajenoj mudrosti koja kaže da um ima dovoljno znanja i vještine za pokretanje preobrazbe u bolesnom tijelu ili čak da sam um može premjestiti neku osobu u golemo područje duše.

Nakon više od dva desetljeća rada na polju zdravlja i iscjeljivanja vjerujem da u našem društvu još nije posve zaživjelo trojstvo tijela-duha-duše koje je temelj ovog pristupa zdravlju. Za to postoji jedan jednostavan razlog: još uvijek smo zaljubljeni u moć uma koji nam je poznat te nas plaše manje poznata i mistična područja duše koja su sposobna stvoriti promjenu. Tako, iako možda koristimo jezik duše, često pribjegavamo metodama uma koje prvenstveno udovoljavaju našoj potrebi za pronalaženjem razloga zbog kojih se stvari u našem životu odvijaju na određeni način. Pokušavamo shvatiti zašto smo bili povrijeđeni u djetinjstvu ili kakvu pouku trebamo naučiti iz bolesti koje su nas zadesile. Krećemo od osnovne pretpostavke da će se naši životi vratiti u stanje zdravlja ako uspijemo dokučiti te razloge. Opet ćemo biti zdravi kao što smo bili prije bolesti. Ali, to se rijetko događa jer jedna temeljna mana potkopava naš sustav borbe protiv bolesti i kriza pomoću razmišljanja: razum nam ne može vratiti zdravlje. Naš intelekt nije primjereno sredstvo koje bi nas vozilo teškim putovanjem iscjeljivanja.

Iscjeljivanje zahtijeva od nas mnogo više od intelektualnog, pa čak i emocionalnog sudjelovanja. Svakako trebamo učiniti nešto više od pretraživanja naše prošlosti, koje nas nikamo ne vodi. Prema definiciji iscjeljivanje je preobrazba postupka raspadanja života u postupak povratka životu. Um ne može obaviti tu zadaću. Samo duša ima moć oživljavanja tijela."

U knjizi "Jači od gravitacije" poznata autorica Caroline Myss osporava uobičajen pristup iscjeljivanju koji tvrdi da uvijek možemo pronaći razloge zbog kojih se stvari događaju na određeni način. No takvi razlozi nisu stvarni. Vrijeme je da istražimo model iscjeljivanja koji nas vodi do viših i učinkovitijih istina.

Na temelju svojeg iskustva medicinski intuitivne osobe i učiteljice Myss nam opisuje stvarne životne priče ljudi koji su bili smatrani “smrtno bolesnima”, ali koji su nekim čudom preživjeli svoje bolesti.

Nadahnuta tim običnim ljudima koji su se oporavili od raznih tjelesnih i psihičkih bolesti, od raka do teškog dijabetesa, Myss koristi mudrost velikih mistika čija djela nam daju bolje razumijevanje utjecaja koji duhovnost ima na iscjeljivanje. Na temelju tih učenja Myss nam predstavlja model iscjeljivanja koji se temelji na razumijevanju odnosa između naših sedam tamnih strasti i naših sedam unutrašnjih milosti.

Važan dio ovog pristupa iscjeljivanju je djelovanje s razine naše duše čiju istinsku bit otkrivamo kada odustanemo od jalove potrage za razumom i logikom te kada se uskladimo s duhovnim zakonima koji upravljaju našim životima.

Ovo znanje je ključno da biste razumjeli što znači oduprijeti se gravitaciji i osloboditi ograničenja uobičajenog razmišljanja. Tako ćete shvatiti kako možete okončati osobnu patnju i pronaći hrabrost za izgradnju novog života.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Defy Gravity by Caroline Myss –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –