Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Franz Benedikter

Milovati psihu : Tajne nježnog dodira

  • Nakladnik: Škorpion
  • Prijevod: Tamara Vostkresensky - Baričić
  • 10/2008.
  • 142 str., meki uvez
  • ISBN 9789532890099
  • Cijena: 14.60 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Nježnost je prije svega tjelesni kontakt, osjećanje topline i blizine. Život bez milovanja je samo polovica življenja. Može se živjeti bez nježnosti, ali se pritom ne može biti sretan. Koga se dulje vrijeme ne dodiruje i ne miluje manje je otvoren, manje je srdačan, čak se ponekad plaši ljudi.

Zdrav čovjek osjeća veliku čežnju za dodirom. Senzitivni dodiri djeluju vrlo opuštajuće i istovremeno su putena iskustva.

Kako potvrđuju najnovije znanstvene spoznaje, dodiri kože potiču hormonalne reakcije. Endorfini potiču osjećaje sreće, povećavaju radnu sposobnost, potiču želju za životom i osjetilnim zapažanjem. Taj novi program uvodi u novo doba nježnosti.

"Milovati psihu" je djelotvoran program, koji, stimuliranjem određenih zona na koži, oslobađa hormone koji djeluju izrazito opuštajuće, podižu raspoloženje i energiju - koji vas uravnotežuju, usrećuju i čine zdravima. Vodič je to za oslobađanje od kočnica i blokada, čime djelujemo na podizanje vlastite snage i energije.

Sažeto prikazan program vježbi pokazuje kako samomasažom i masiranjem partnera, što je znatno više od nježnog dodira, djelujemo preko određenih zona kože na psihu i čitavo tijelo. Time poučavamo tijelo kako osloboditi određene hormone u potrebnim količinama za sretno, zdravo i slobodno življenje.

Endogena indukcija polazi od toga da nije potrebno hormone, koje naše tijelo proizvodi u odgovarajućoj količini, nadomještati izvana. Moramo samo naučiti na koji način potaknuti taj samoiscjeljujući proces. Milovati psihu je način na koji možemo postići tu ravnotežu, a naše tijelo je pritom naš najbolji prijatelj.

Kad postanemo svjesni značenja tjelesnog, možemo osjetiti potrebu za intenzivnijim bavljenjem svojim tijelom i počinjemo ga intenzivnije doživljavati. To vrijedi za zdrave ljude koji žele postići svoj maksimum, ali naročito za one koji pate od određenih poremećaja, kao npr. poremećaja koncentracije, nedostatka snage i vitalnosti ili zapreka u osjećajnom doživljavanju, te smanjenog libida (spolne želje).

***

Franz Benedikter je psiholog i ima praksu u blizini Rima. Svojim klijentima pomaže terapijom dodira i to pojedinačno i u grupama, da prodube kontakt sa svojim tijelom i stvore najbolju moguću hormonalnu bazu za zdrav, sretan i opušten život.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –