Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Barbara De Angelis

Kako mi se to moglo dogoditi? : Vodič kroz teške trenutke u životu

  • Nakladnik: Škorpion
  • Prijevod: Sanja Šćibajlo
  • 02/2007.
  • 312 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789536405893
  • Cijena: 23.89 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Svi se mi, u nekom trenutku svoga života, nađemo u nekoj neočekivanoj situaciji. Dođemo na mjesta na kojima nikada nismo planirali biti, susrećemo se s preprekama koje nismo očekivali, osjećamo nešto, čemu se nismo nadali. Odredište na koje smo stigli ne prepoznajemo kao ono, koje smo odabrali, a ipak, neočekivano, zateknemo se tamo. Nekako se naš plan o tome kako bi stvari trebale ispasti izjalovi i zamijene ga okolnosti koje nismo mogli niti zamisliti, a još manje željeti.

Što se događa? Stojimo sučelice nečemu, što se pretvorilo u provaliju - provaliju između onoga gdje smo mislili da ćemo biti i onoga gdje uistinu jesmo, između naših očekivanja o tome što će se dogoditi i onoga što se uistinu dogodilo, između života koji smo planirali i života koji smo naslijedili.

Ono što te trenutke čini toliko teškima nije samo činjenica da smo suočeni s problemima ili emocionalno teškim trenucima. Svi smo se mi suočili, borili i preživjeli mnoge teške trenutke u životu. Ono po čemu se ta određena iskustva razlikuju jest to, da se uz bol javlja i osjećaj zaprepaštenja, neka vrsta šoka, nepovezanost između onoga za što smo mislili da je istina i onoga, što se uistinu događa. Osjećamo kao da smo se probudili i otkrili da smo stranci u vlastitim životima. Ne prepoznajemo okoliš, osjećaje, okolnosti kao nešto, što barem malo nalikuje onome, što smo očekivali. I tako sami sebe zatičemo s pitanjem na usnama: "Kako mi se to moglo dogoditi?" Nigdje na vidiku nema jasnih odgovora. Prisutnost toga pitanja i odsustvo odgovora gura nas u duhovnu i emocionalnu krizu.

Ova se knjiga bavi tim pitanjem i pomoći će vam da otkrijete odgovor. Ovo je knjiga o snazi, koju to pitanje ima, kako bi temeljito promijenila vaš život i vaše odnose s ljudima. Ovo je knjiga o prepoznavanju i razumijevanju tih znakovitih promjena, prekretnica i raskrižja na vašem putu, kako biste se njime mogli kretati s manje straha, zbunjenosti i osjećaja krivice i s više dražesti, dostojanstva i vizije.

Ovo je knjiga o patnji koju si nesvjesno stvarate i cijeni koju plaćate na poslu ili u odnosu s drugim ljudima, kada se to pitanje u vama budi, a vi se na njega oglušujete. Knjiga govori o tome kako pronaći hrabrost da si postavite to pitanje i da obratite pažnju na odgovore koje dobivate.

Knjiga govori o tome kako izbjeći da zaglavite na mjestima i u fazama kojima je suđeno da budu privremeni i kako ta mjesta iskoristiti kao odskočnu dasku za obnovu i preporod.

Knjiga govori o tome kako će vas postavljanje toga pitanja i odgovaranje na njega osloboditi straha, zbunjenosti i tuge, koji nas tako često drže zarobljenima u prošlosti ili sadašnjosti, oslobodit će vas da konačno krenete u život s više svrhe, radosti, istinskoga zadovoljstva i obnovljene strasti. (Iz uvoda)

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –