Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Andrej Nikolaidis

Sin

  • Nakladnik: Durieux
  • Nakladnik: Otvoreni kulturni forum, Cetinje
  • 09/2006.
  • 139 str., meki uvez
  • ISBN 9531882487
  • Cijena: 80.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Roman «Sin» otvara glavni junak Konstantin kojega zatičemo u čitanju crnih kronika i knjiga o serijskim ubojicama. Istoga trenutka nam je jasno da se pred nama otvara mračni Bernhardovski svijet u kojemu se izmjenjuju snažna nadrealne i dokumentarističke slike. Sve je natopljeno nesrećom i stradanjem.

Ulcinj, prostor u kojemu živi glavni junak neiscrpni je i savršeni izvor materijala za novinare crne kronike i scenariste horor filmova u kojima majke svojim sinovima i poslije smrti zabranjuju pristup, u kojemu su očevi svodnici svojim kćerima, a sinovi ubijaju svoje očeve jer nisu mogli podnijeti njihov oprost neoprostivoga.

Autor nam na kraju knjige kao poslasticu poklanja i Soundtrack za čitanje "Sina".

***

Andrej Nikolaidis je svojom prethodnom, provokativnom knjigom ”Mimesis” (Durieux, OKF, 2003) postao književna zvijezda; a zbog drastične kritike Crne Gore kao zemlje retardiranih diskursa već je nakon nekoliko objavljenih odlomaka rukopisa inicirao javne osude u svojoj zemlji. Mnogima je poznat i kao novinar «slučaja Kusturica» koji ga je zbog teksta «Dželatov šegrt» (u kojemu Nikolaidis govori o Kusturičinom angažmanu na strani Srba i Miloševića) objavljenom u crnogorskom političkom tjedniku Monitor, tužio na podgoričkom sudu.

Andrej Nikolaidis rođen je 1974. u Sarajevu. Objavio je knjige «Ogledi o ravnodušnosti» (1995), «Zašto Mira Furlan» (1997), «Katedrala u Sijetlu» (1999), «Oni!» (2001) i «Mimesis» (Durieux, OKF, 2003). Kolumnist je dnevnika Vijesti i tjednika Monitor. Živi u Ulcinju.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –