Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Kim Flottum

Pčelarstvo : Ilustrirani priručnik za uzgoj pčela i izradu proizvoda od meda

  • Nakladnik: Veble commerce
  • Prijevod: Vesna Valenčić
  • 10/2006.
  • 164 str., meki uvez
  • ISBN 9532510079
  • Cijena: 29.20 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Knjiga “Pčelarstvo” cjelovit je i jednostavan vodič za pčelarstvo koji donosi suvremeni pogled na tradicionalan uzgoj pčela. Ovdje možete naučiti kako iskoristiti najnovije iz tehnološke opreme, poslužiti se najnovijim otkrićima iz bilogije medonosne pčele kako biste razmjeli svoje pčele i uspjeli kao hobi pčelar, te otkriti pristup održavanju koji nikad ranije nije opisan u knjizi o pčelarstvu.

Brojne fotografije, crteži i korisni savjeti navedeni su kako bi nadopunili konkretne informacije o pčelarstvu. No za razliku od većine priručnika o pčelarstvu, tu nije kraj informacijama. U knjizi se tako nalaze i upute o izradi svijeća, sapuna, losiona i krema koje su jasno iznesene, kao i brojni recepti u kojima se koristi med.

Konkretnije, u knjizi možete saznati:

- Što vam je potrebno za početak: novi nastavci na tržištu su manji, lakši, jednostavniji i bolji, a nekoliko kilograma meda što ili daju više je nego dovoljno za jednu obitelj, te ostaje i za darivanje
- Najbolje mjesto za smještaj vaših novih pčelinjih zajednica, radi njihove i vaše sigurnosti, te kako ćete urediti dvorište da pčele ne smetaju vašim susjedima
- Organske i najmanje toksične načine za uzgoj vaših pčela, od osiguravanja svježe vode i zaštite od prirodnih elemenata do održavanja njihova zdravlja i produktivnosti - Slasna jela, svijeće i kozmetičke preparate što ih možete napraviti od meda i pčelinjeg voska

Ako se želite baviti pčelarstvom na pravi način, to neće biti lako. Međutim, u uzgoj pčela, kao i u vrtlarstvo potrebno je uložiti jednako mnogo vremena i rada, a sezone sadnje i žetve mogu se dobro poklopiti te vrtlarima donijeti dodatnu korist zbog boljeg oprašivanja i većeg uroda.

Nakon što je na Sveučilištu Wisconsin diplomirao hortikulturu, Kim Flottum započeo je karijeru istraživača pčelinjeg oprašivanja za Ministarstvo poljoprivrede Sjedinjenih Država, a također se cijeli život bavi pčelarstvom. U priručnik "Pčelarstvo" unio je bogato iskustvo vrtlarenja, pčelarstva i komunikativnosti, a živi u skladu s pčelarstvom izrekom: "Sljedeća će godina biti bolja!"

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –