Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Steve Martin

Kako je ugodno uz mene

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Vladimir Cvetković Sever
  • 10/2006.
  • 160 str., meki uvez
  • ISBN 9532203540
  • Cijena: 49.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
U životu Daniela Pecana Cambridgea ima važnih stvari, poput učlanjenja u Mensu, svjetsku udrugu ljudi s visokim kvocijentom inteligencije. Ili prelaženja ulice na mjestu gdje dva snižena rubna kamena stoje točno jedan nasuprot drugome. Ili potrebe da zbroj svih upaljenih žarulja u njegovu stanu iznosi točno 1125 vata, ili neodoljive težnje da dotakne sva četiri kuta aparata u obližnoj fotokopiraonici. Ili izrade čarobnih kvadrata u trenucima kad njegov mozak ne može izdržati preopterećenje.

Život Daniela Pecana Cambridgea obiluje i susretima s fatalnim ženama. Tu je lažna plavuša Elizabeth, posrednica za prodaju stanova u Santa Monici koja mu se stalno mota ispod prozora. Tu su zamamna Clarissa, terapeutkinja-početnica koja ga obilazi dvaput tjedno, i Philipa, čila glumica koja živi na katu iznad njega. Tu je i nedodirljiva Zandy, apotekarica koja mu izdaje brojne lijekove na recept. Uza sve te životne i emocionalne stresove, sva je sreća što Daniel još ima baku koja ga voli i iz dalekog mu Teksasa povremeno šalje novac da preživi...

Daniel Pecan Cambridge iznimna je književna kreacija slavnoga glumca, scenarista i pisca Stevea Martina, čiju su pripovjedačku vještinu čitatelji već upoznali u noveli «Prodavačica».

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –