Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Joergen Troy Swanson

Hitlerova tajna oružja

  • Nakladnik: Zagrebačka naklada
  • 12/2006.
  • 239 str., meki uvez
  • ISBN 953252018X
  • Cijena: 11.95 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Povijest svijeta često kroje sasvim banalni događji i brojne slučajnosti. Danas nam ne preostaje drugo nego se pitati - što bi bilo da je bilo?... i kako bi danas u tom slučaju izgledao svijet. Nije tajna, i mnogi koji su se bavili izučavanjem događanja u Drugom svjetskom ratu slažu se, kako je prilično malo falilo da ishod tog najvećeg do sada ratnog sukoba bude sasvim drugačiji. Osim nekih prilično loših strateških procjena Hitlera i njegovih zapovjednika, bilo je i bitaka u čijem je razrješenju sreća odigrala presudnu ulogu. No, postoje stvari o kojima se puno manje govori i piše. U svojoj knjizi «Hitlerova tajna oružja» Jorgen Troy Swanson tvrdi da su u njoj opisana takva revolucionarna tehnička rješenja koja bi Hitleru, samo da je uspio rat produžiti za još nekoliko mjeseci, zasigurno donijelo premoć.

Uostalom, uglavnom je poznato da je Njemačka s Amerikancima vodila dosta izjednačenu utrku u izgradnji atomske bombe. "Hitlerova tajna oružja" doista je zanimljiva knjiga, u kojoj nalazimo čak i do danas neviđenih i gotovo fantastičnih oružja. Brojna od njih ipak su samo značajna poboljšanja tada korištenog oružja, ali neki prototipovi bili su prilično ispred svog vremena poput projektila, raketa ili raketnih aviona, a o letećim tanjurima da i ne govorimo. Ne zna se točno tko se domogao svih tih planova, a Amerikanci i Rusi dugo su vremena optuživali jedni druge za nastavak razvoja nacističkog oružja, no gotovo sigurno jedan dio modernog naoružanja vuče korjene iz Hitlerovih laboratorija.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –