Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jamie Oliver

Jamiejeva Italija

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Damir Biličić, Ira Wacha-Biličić
  • 12/2006.
  • 320 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9532204571
  • Cijena: 159.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
"Toliko je raznolikosti u načinu života, pripremanju jela, tradiciji i narječjima. I baš je zbog toga meni, kao profesionalnom kuharu, Italija toliko uzbudljiva. Pa to je genijalno! I znate što? Trebao sam biti Talijan. Prava je istina da se, kad god se nalazim u Italiji, osjećam kao Talijan."

Italija je od samog početka bila Jamiejeva inspiracija. Oduvijek je želio proputovati zemlju kako bi shvatio suštinu talijanske kuhinje – i napisati najbolju i najjednostavniju talijansku kuharicu u kojoj svi mogu uživati. "Jamiejeva Italija" rezultat je tog putovanja i prava je zemlja obilja. S više od 120 novih recepata za sve i svašta – od rižota i pečenja do tjestenine i variva, strukturirana poput jelovnika tradicionalne trattorije, "Jamiejeva Italija" vodi vas duž Italije kako biste učili od pravih majstora: lokalnih ljudi. Daleko od uobičajene predodžbe o talijanskoj kuhinji baziranoj samo na limunu i maslinovom ulju, "Jamiejeva Italija" posve je jedinstvena kuharica od ljudi ljudima. Od Sicilije do Toskane ribari i vlasnici obiteljskih pekara odat će vam svoje recepte i podijeliti savjete koje prenose generacijama.

Ali u ovoj kuharici nećete pronaći samo recepte od kojih cure sline, tu je i onaj topao i gostoljubiv duh obiteljskog pripremanja jela, tako karakterističan za Talijane, koji će vas potpuno očarati. "Jamiejeva Italija" u jednakoj je mjeri iznimna kuharica kao i jedinstveni dnevnik putovanja.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –