Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
crtač Marc Hardy scenarist Raoul Cauvin

Pero Grobar : Ne igrajte se sa Smrti!

  • Nakladnik: Zagrebačka naklada
  • Prijevod: Milena Benini
  • 12/2006.
  • 47 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9532520198
  • Cijena: 5.97 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Pero je sasvim običan grobar... osim što je Smrt odabrala baš njegovo groblje kao omiljeno mjesto za odmor. Što Peri daje i određene odgovornosti, kao, na primjer, pronaći liječnika koji će je redovno pregledavati, ili joj se pobrinuti za dobru pedikuru...

Idealan strip za ljubitelje crnog humora, koji se bez oklijevanja hvata u koštac i s aktualnim problemima kao što je SIDA.

***

Kad je Raoul Cauvin predložio da se na nekim stranama ovog albuma pozabavi sidom, isprva sam se iznenadio. Kakve ima veze između side i jednog albuma Pere Grobara?... Osim smrti!... Ali ovdje se ne radi o običnoj smrti, to je smrt koja se može prenijeti kroz ljubav, svakome, koliko god bio star, kakvu god predviđao budućnost, sreću, zdravlje...

Budući da i sam imam šestero djece, od kojih su neki i te kako u godinama kad se mogu suočiti s tom bolešću, oduševio sam se tim prijedlogom. E, sad, nije nam namjera držati neka velika predavanja ni stvarati didaktično "djelo". Naprosto, sa sredstvima koja nam je život stavio u ruke, pokušavamo dodati svoj kamenčić velikoj zgradi prevencije. Neki će nas možda optužiti za oportunizam?... Nema veze! Sida je strašna nevolja, i još danas za nju nema ni najmanje nade za izlječenje, a tako ju je jednostavno izbjeći.

Ako neki štosovi koji uključuju stavljanje prezervativa, ili prezervativ koji je dijeljen kao dar s prvim izdanjem ovog albuma, posluže makar samo jednoj osobi da izbjegne klopku te gadosti, obojica ćemo zbog toga biti ludi od sreće.

A ja ću se oduševiti ako ovaj album mojoj djeci pokaže da je jedini razlog što im se ne usudim govoriti o sidi koliko bih želio strah da im ne dojadim.
Mare Hardy

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –