Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Nora Ephron

Vrat je prava tužibaba : I druga razmišljanja o ženskosti

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Lara Hölbling Matković
  • 12/2006.
  • 116 str., meki uvez
  • ISBN 9789532204759
  • Cijena: 6.50 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Mrzite li ponekad svoju preveliku torbu? Trošite li previše vremena, novca i živaca da biste izgledale ljepše, mlađe i privlačnije? Ne možete podnijeti da je vaš vrat iznenada počeo mijenjati izgled?

Ako je vaš odgovor da, ne brinite. Nora Ephron neće vam reći kako je to uzaludno, kako je prava ljepota u duši i kako biste trebali prestati istog trena posjećivati frizere, pedikere i kozmetičare. Upravo obratno. Hrabro, iskreno i nadasve duhovito priznat će da je i ona jedna od vas. I da u tome nema ništa loše. Dapače.

Nora Ephron netipična je američka spisateljica – uz pisanje, bavi se filmskom režijom, produkcijom i pisanjem scenarija. Upravo njoj zahvaljujemo na filmovima koji su promijenili lice i naličje modernih romantičnih komedija – «Kad je Harry sreo Sally», «Imaš poruku», «Romansa u Seattleu». Baš kao i u svojim filmovima, u knjigama raspravlja apsolutno o svemu – od toga koliko mrzi svoju prenatrpanu torbicu, do toga koliko vremena posvećuje nastojanjima da zaustavi vrijeme; bojeći kosu, koristeći skupe kreme protiv starenja, vježbajući. No, vrijeme neumitno teče, a pravi je dokaz tomu – izdajnički vrat koji najbrže pokazuje znakove starenja. S razoružavajućim i pitkim spisateljskim glasom te razornim smislom za humor, Nora Ephron s nama dijeli svoje životne uspone i padove u knjizi «Žao mi je zbog mog vrata : I druga razmišljanja o ženskosti».

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –