Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Alice Hoffman

Morske priče: Aquamarina i Indigo

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Ana Marija Bešker
  • 01/2007.
  • 112 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532204612
  • Cijena: 65.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
U romanu "Aquamarina" Hailey i Claire susjede su, ali i najbolje prijateljice. Vruće duge ljetne dane provode u lokalnom klubu na plaži, strahujući od kraja sezone, kada će se Claire preseliti sa svojom bakom i djedom na Floridu. Nakon oluje koja je morske valove donijela daleko na obalu, djevojčice otkrivaju misterioznu prisutnost na dnu obližnjeg bazena – sirenu odvojenu od obitelji i u potrazi za ljubavlju.

U Indigu trinaestogodišnja Martha Gimmer uvjerena je kako prolazi kroz najgore razdoblje u životu. Majka joj je umrla, ona je narasla gotovo osamnaest centimetara, i osim toga mora trpjeti ženu koja njezina osamljenog oca opsjeda hranom i savjetima o ponašanju djevojčica u najosjetljivijoj dobi. Martha sanja o napuštanju Hrastova luga, baš kao i njezin najbolji prijatelj Trevor i njegov brat Eli, koji imaju čudne navike, poput soljenja vode za piće ili oslobađanja žaba iz školskih laboratorija. No bježanje troje prijatelja prekida oluja koja sve osebujne likove natjera da se suoče sa svojom pravom prirodom.

Alice Hoffman ponovno nas uvodi u svijet stvarnosti s čarobnom svakodnevicom. Baveći se temama djetinjstva i adolescencije, ova nam magična pripovjedačica donosi svoj neponovljivi spoj čudesa i stvarnosti ispod mora. Od plimnog vala žudnje do skrivenih struja gubitka i nade, Hoffman ponire u dubine ljudske čežnje...

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –