Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Akhil Sharma

Poslušni otac

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • Prijevod: Suzana Sesvečan
  • 03/2007.
  • 224 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532016376
  • Cijena: 160.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Ram Karan, korumpirani službenik školskog sustava u New Delhiju, živi u siromašnom kvartu s kćerkom udovicom i malom unučicom. Ogorčenog i tužnog, razdire ga tajna. Ubojstvom Rajiva Gandhija uronjen je u seriju politički motiviranih ubojstava. Romanesknim debijem koji u središte postavlja antiheroja i moralno dvojbenog lika, indijski pisac Akhil Sharma ispisuje sablasnu priču.

Najprije zavodeći vlastitu kćer, a zatim se baveći i pranjem novca za lokalnog moćnika, Sharmin pripovjedač prisjeća se svojih loših »startnih pozicija« u djetinjstvu i socijalnih defekata koji su pratili njegovo odrastanje. Do degutantnosti doveden odnos oca i kćeri, pred očima čitatelja otvara nam svijet premućne agonije u kojem se našao ucijenjeni pojedinac u socijalno korumpiranoj zajednici.

Ocijenjen visoko i od kritike i od publike, "Poslušni otac" vješt je križanac obiteljskog i političkog trilera koji malo koga može ostaviti ravnodušnim svojim nimalo benignim temama. Ma koliko bio jeziv i brutalan u tematiziranju seksualnog nasilja oca nad kćerkom, on je i naturalističan i realističan opis jednoga od najgorih zamislivih svjetova, svijeta obiteljskog nasilja.

To je roman o ljudima osuđenim na patnju i zarobljenih prošlošću na način da im se svaka sadašnjost čini nemogućom i besmislenom. Roman o prošlosti koja mrvi svaki smisao sadašnjosti na najokrutniji i najciničniji mogući način.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –