Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Maureen Johnson

Trinaest malih plavih omotnica

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Dubravka Pleše
  • 06/2007.
  • 244 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532205244
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Sedamnaestogodišnja Ginny oduvijek se divila svojoj teti Peg, umjetnici slobodna duha koja je, nekako u skladu s time, nerijetko neobjašnjivo znala nestati po nekoliko mjeseci. Teta je nedavno umrla i, potpuno u skladu sa svojom tajanstvenom naravi, prije svoje smrti uredila je da joj nećakinja primi trinaest malih plavih omotnica – od kojih svaku sljedeću smije otvoriti nakon što izvrši zadatak iz prethodne. Sve u Ginnynu životu promijenit će se toga ljeta. I to upravo zbog trinaest malih, plavih omotnica.

Unutar prve nalazi se tisuću dolara i upute o kupnji avionske karte. Unutar druge je adresa određenog stana u Londonu. Treća Ginny naređuje da pronađe umjetnika koji umire od gladi. No, tek će četvrta Ginny i njezina umjetnika, dramatičara/lopova/ogovaranog-po-cijelom-gradu Keitha potaknuti na put do daleke Škotske s pomalo katastrofalnim – no i romantičnim – posljedicama. Ginny nije sigurna hoće li ikada više uspjeti vidjeti Keitha, a definitivno ne zna što misliti o njemu. Krije li se, možda, odgovor u omotnicama?

No, zahvaljujući avanturama u Rimu, Parizu, Grčkoj, Engleskoj i Nizozemskoj, Ginny će prodrijeti i kroz mistične slojeve koji su okruživali njezinu tetu i saznati više o njezinoj prošlosti, brzom odlasku, ali ponešto i o samoj sebi.

Knjiga za sve tinejdžere, "Trinaest malih plavih omotnica" neodoljiva je avantura o odrastanju, s nježnom ljubavnom pričom u pozadini, koja govori o važnosti obitelji, ljubavi i međuljudskim vezama.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –