Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Kevin Henkes

Olivin ocean

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Lara Hölbling Matković
  • 07/2007.
  • 216 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532205367
  • Cijena: 79.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Djelo višestruko nagrađivanog autora i ilustratora slikovnica i romana za djecu, Kevina Henkesa priča je o odrastanju s realističnim likovima i snažnim emocijama, dobitnik prestižne književne nagrade za mlade, Newbery Honor. "Olivin ocean" vaše će dijete, ali i dijete u vama, nagraditi nježnošću, tugom, radošću i ljubavlju.

Martha Boyle i Olive Barstow mogle su biti prijateljice. Ali sada je za to prekasno – sve što je ostalo nakon tragične pogibije jedne od njih tajanstvene su veze između djevojčica koje su pohađale isti razred i čuvale iste tajne, a da toga nisu bile svjesne. Nakon što Olivina majka Marthi pokloni dio dnevnika svoje kćeri, ona će shvatiti kako su mogle a i trebale, biti prijateljice.

Dvanaestogodišnja djevojčica, koja želi biti spisateljica i obožava ocean, na samo jednoj stranici saznat će sve što je trebala znati o svojoj bivšoj kolegici: Olive je također htjela biti spisateljicom i vidjeti ocean, a nadala se i bolje upoznati Marthu, jer ona joj je bila najdraža osoba u cijelom razredu. I sada Martha ne može prestati razmišljati o Olivi.

Obiteljsko ljetovanje na Cape Codu kod Bakabe, Marthine bake, na obali ljubljenog oceana, trebalo bi pomoći odagnati takve misli; no umjesto toga one kao da se nalaze posvuda. Na Capeu Martha shvaća kako se stvari u njezinu životu mijenjaju. Prvi će se put poljubiti, iskusiti prvu izdaju, ali i postati svjesna svojih i tuđih težnji, briga i snova.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –