Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Israel Zwi Kanner

Židovske priče

  • Nakladnik: Naklada Zoro
  • Prijevod: Željko Ivanković
  • 06/2007.
  • 224 str., meki uvez
  • ISBN 9789536296699
  • Cijena: 15.93 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Ovaj izbor objedinjava više od 120 židovskih priča podijeljenih u šest cjelina: Priče o stvaranju, od Noe do Mojsija, od zauzeća Kanaana do progonstva, od Aleksandra do razaranja Drugog hrama, Rimski carevi i učenjaci te Priče o biljkama i životinjama u Talmudu i Midrašu. Takva koncepcija pruža presjek tzv. rane faze židovske povijesti, bogate gotovo 5800 godina.

Ukratko, „Židovske priče“ su kratke, tečne, lako čitljive, sadrže element humora ali nose i imanentnu poruku, tako da podsjećaju na basne. Vrlo su ljudske i kroz njih progovara mudrost i iskustvo stečeno kroz stoljeća židovskog teškog življenja.


***

Israel Zwi Kanner rođen je 1907. u Tlumaczu u Poljskoj. Studirao je u Beču, gdje i doktorira. Apsolvirao je rabinski seminar i 1939. Iseljava u Izrael, gdje predaje u gimnaziji židovsku i opću povijest i učitelj je Talmuda. Od 1967. docent je za židovski folklor i njemački jezik na Visokoj školi u Tel Avivu. Od 1973. gostujući je rabin u Düsseldorfu. Objavljuje brojna djela iz kulture, povijesti i religije Židova. Umire u Izraelu 1978. godine.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –