Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Dalibor Perković

Sva krv čovječanstva

  • Nakladnik: Naklada Zoro
  • 12/2005.
  • 361, meki uvez
  • ISBN 9536296403
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Iako se ljudski rod raširio velikim brojem novootkrivenih planeta, u doba kad Zemlja stenje pod osamdeset milijardi gladnih usta, širenje u svemir tijekom nekoliko stoljeća još uvijek nije donijelo kontakt s izvanzemaljskim vrstama. Slučajno otkriće artefakata izumrle izvanzemaljske civilizacije u dubokom svemiru povod je za tajnu misiju s više prikrivenih ciljeva...

Ovaj izvrstan roman Dalibora Perkovića otvara nadolazeće zlatno doba hrvatske znanstvene fantastike. Generacija pisaca stasala na prijelomu tisućljeća, afirmirana pričama objavljivanima u Futuri, Sferakonskim zbirkama i biblioteci "Sfera" sada ulazi u novu kreativnu fazu: zrela je za roman kao najizazovniju formu, i počevši s Perkovićem, otvara se domaćoj publici kvalitetom ravnom onoj koja nam dolazi kroz inozemna izdanja.

Dalibor Perković rođen je u Malom Lošinju 1974. godine, ali greškom, kaže, jer je mama tamo bila na godišnjem. Odrastao je u Petrinji, a sada živi, studira i piše u Zagrebu. Prvu priču, "Valberg", objavio je u zbirci hrvatskog SF-a "Dnevnici entropije" 1996. godine. Nagrade "Sfera" dobio je za novele "Banijska praskozorja" (2000.) i "Preko rijeke" (2004.). Na natječaju Istrakona 2005. dobio je treću nagradu za priču "U fazi". Objavio je zbirku priča "Preko rijeke" u Biblioteci Sfera (2004.). "Sva krv čovječanstva" prvi mu je roman, a druga objavljena knjiga. Na hrvatskoj SF sceni poznat je kao urednik konvencijskog biltena zagrebačkog Sferakona, kao izvjestitelj s domaćih i inozemnih SF konvencija u fanzinu Parsek, a na Internetu je poznatiji pod nadimkom Izitpajn.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –