Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Nicholas Murray

Kafka : biografija

  • Nakladnik: Naklada Zoro
  • Prijevod: Daria Torre
  • 11/2008.
  • 382 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789536296651
  • Cijena: 29.20 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Murray, i sam pisac, verziran za biografsku literaturu – između ostalog, potpisuje i životopis Aldousa Huxleya – podastire nam iscrpnu, izvornima bogato potkrijepljenu životnu priču praškog pisca. Obilje citiranih izvora, koje Murrayeva “Kafku” svrstava u red ozbiljnih, utemeljenih biografija poput onih Maxa Broda i Klausa Wagenbacha, znalcima možda neće otkriti previše novog, ali će zato svakom iole zainteresiranom čitatelju pružiti pravu riznicu podataka neophodnih za razumijevanje Kafkina djela.

Murrayeva knjiga pružit će mu i mogućnost da duboko zaviti u Kafkino doba, njegove praške, češke i njemačke vizure, identifikaciju za židovstvom, obiteljski sklad i razmirice, patnje s činovničkim poslom, te mnoge druge estetsko-egzistencijalne okolnosti bez kojih danas zacijelo ne bismo imali pridjev “kafkaeskno”. Jasna distanca prema pokušajima piščeve ikonizcaije, te suverena, pitka naracija, koja čitatelja na mahove doslovce uvlači u njegov svijet i njegovu svijest, odlike su knjige koja će čitanje Kafkinih djela zasigurno obogatiti dodatnom nijansom cjelovitosti. ( Boris Perić )

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –