Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
R. Scott Bakker

Tama koja prethodi : Princ Ničega

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Anja Majnarić
  • 10/2007.
  • 524 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532205510
  • Cijena: 21.10 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
U svijet razrušenog drevnog Carstva, u svijet posvađanih magijskih škola, u svijet na rubu provalije Svetog rata stići će niotkuda Princ Ničega. On je samo običan čovjek u potrazi za davno izgubljenim ocem, iako njegove moći manipulacije riječima i njegove ratničke vještine graniče s čarolijom. Za njega su ljudi jednostavno djeca kojima treba gospodariti.

No svijet Eärwe u 4109. godini Kljove nije jednostavan svijet niti je njegova prošlost obična.
Nakon davno zaboravljenog apokaliptičnog rata još samo čarobnjačka škola Mandata vjeruje u mogućnost povratka mitskog Ne-Boga i njegove neljudske kohorte, zloglasnog Savjeta.
Savjet je, međutim, čini se nestao s ovog svijeta i već tri stotine godina nitko ga nije vidio, a čarobnjaci Mandata tragaju ne bi li našli makar najmanji dokaz da Savjet uopće postoji. Treba li reći da je Mandat izvrgnut podsmijehu i poruzi ostalih Škola?

Achamian je čarobnjak Mandata, lutajući špijun koji cijeli život uzaludno traga za neprijateljem kojeg nema. Samotne godine ostavile su traga i na njemu, ni on sam više ne vjeruje u drevna proročanstva da će se u praskozorje Druge Apokalipse pojaviti nasljednik posljednjeg Visokog Kralja Kûniürija – Anasûrimbora Celmomasa II.

Ono što Achamian ne zna jest da nešto neljudsko kroči njegovim stopama i redom ubija sve njegove doušnike. On ne zna da kroz visoke trave puste stepe kroči čovjek čija će se sudbina ispreplesti s njegovom, običan čovjek, Princ Ničega. Njegovo ime je Kellhus Anasûrimbor.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –