Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Božidar Brezinščak Bagola

Između sumnje i predanja

  • Nakladnik: Alfa
  • 09/2007.
  • 322 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531687300
  • Cijena: 13.27 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
U knjizi je sabrano 230 pjesama, 7 koje su prethodile pjesničkim zbirkama, 25 iz zbirke «Bjegunac svete uspome» (1971.), 30 iz zbirke «Samoosuda» (1974.), 44 iz zbirke «U ime pračovjeka» (1983.), 15 iz zbirke «Sve hladnija svanuća» (1984.), 22. iz zbirke «Staklo u nama» (1990.), 31 iz dosad neobjavljene zbirke «Abrahame, evo me» (1997.), 44 iz najnovije zbirke «Učitelj ovaj nije poput drugih», te 7 pjesama na kajkavskom narječju koje su uglavnom pisane za Tjedan kajkavske kulture u Krapini.

Pred nama je dakle zaokružen opus pjesnika Bagole, od samih početaka pjesnikovanja i javnog djelovanja do najnovije pjesme koju je sredinom sijećnja 2007. napisao povodom tragične smrti prijatelja i pjesnika Mile Maslaća.

Svaka zbirka popraćena je uvodnom napomenom glede promocija i odjeka kod kritike, što će novim kritičarima znatno olakšati donošenje nepristranog suda o Bagolinu cjelokupnom pjesništvu.

Sabrane pjesme Božidara Brezinščaka Bagole "Između sumnje i predanja" objavljene su povodom autorove 60. obljetnice života i 40. obljetnice književnog stvaranja, za što mu je dodijeljeno i najviše ovogodišnje priznanje Krapinsko-zagorske županije.

***

BOŽIDAR BREZINŠČAK BAGOLA rođen je 9. studenoga 1947. u Vrbišnici, općina Hum na Sutli, Hrvatsko zagorje. Diplomirao je na Bogoslovnom fakultetu u Zagrebu 1974. i na Filozofskom fakultetu u Beogradu 1978. Prve pjesme objavio je u novosadskom časopisu Polja pod pseudonimom Ljubo Taborčan. Nastavio je objavljivati pod pseudonimom Bagola koji je vrlo brzo postao sastavnim dijelom autorova prezimena. Pored pisanja pjesama piše pripovijetke, romane, eseje te prevodi s njemačkog i slovenskog jezika. Živi u Humu na Sutli gdje po treći put obnaša dužnost općinskog načelnika.

Brezinščak do sada objavio osam zbirki pjesama, nekoliko romana te knjigu pripovijesti, putopisa, memoara, ogleda i eseja.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –