Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ed McBain

Poput ljubavi

  • Nakladnik: Zagrebačka naklada
  • Prijevod: Mario Jović
  • 11/2007.
  • 143 str., meki uvez
  • ISBN 9789532520354
  • Cijena: 3.58 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Tko je pustio plin? Bio je to očito ljubavnički dogovor: tužno ali jednostavno dvostruko samoubojstvo - pismo, gola tijela na krevetu, prazne boce pića, zatvoreni prozori i plin koji je izlazio iz kuhinjskog štednjaka. Steve Carella i Cotton Hawes trebali su slucaj zaključiti brzo i učinkovito – samoubojstvo.

Ipak, sve je nekako bilo preuredno i Steve, Cotton i ekipa iz 87. postaje bacili su još jedan pogled, onako rutinski, naravno. Njihova rutinska pretraga otkrila je tri moguća osumnjičenika: majku preminule žene, s policom osiguranja na kćerkin život; ogorčenog muža cija je supruga umrla u naručju drugog muškarca i mrtvačevog brata koji je uporno tvrdio kako se radi o ubojstvu. Ali kako, pitali su se Steve i Cotton, uhvatiti hladnokrvnog ubojicu i natjerati ga da prizna, kad ne možete dokazati da su žrtve uistinu ubijene …?

br> ***

Ed McBain, veliko ime američkog i svjetskog kriminalističkog romana i velemajstor onog podžarna kojeg teoretičari zovu "police procedurals" - ostati će upamćen, prije svega po seriji romana (55 naslova objavljenih u raponu od točno pola stoljeća) koji se događaju u imaginarnoj 87. policijskoj stanici. Radi se o zasigurno najdugovječnijoj krimi-seriji svih vremena u književnosti, a samim time i vjerojatno najpopularnijoj.

U svojoj bogatoj spisateljskoj karijeri napisao je više od stotinjak romana, koji su se po nekim procjenama prodali u više od 100 milijuna primjeraka na svim kontinentima. Pisao je pod čak 6 pseudonima (pravo ime mu je bilo Salvatore A. Lombino), ali je najveće priznanje, kako publike tako i kritike, doživio kao Ed McBain. Okušao se i u pisanju drama, scenarija (scenarij za Hitchcockove "Ptice"), kratkih priča, i dr.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –