Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
André Franquin

Gaston 6

  • Nakladnik: Zagrebačka naklada
  • Prijevod: Milena Benini
  • 11/2007.
  • 46 str., meki uvez
  • ISBN 9789532520361
  • Cijena: 39.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Vjerojatno ne postoji ljubitelj stripa koji se nije ludo zabavljao uz «vratolomije» nenadmašnog šlampavca Gastona, jednog od najpoznatijih likova iz svijeta stripa, kojeg je kreirao poznati belgijski strip crtač André Franquin (03.01.1924 - 05.01.1997), autor kojeg pamtimo i po doživljajima Marsupilamija te Spiroua i Fantasija. Zagrebačka naklada je započela izdavanje serije od čak 19 albuma popularnog Gastona, no za kompletnu realizaciju čitavog projekta trebat će barem tri godine, tijekom kojih će se albumi postepeno pojavljivat na tržištu.

Franquin je Gastona počeo raditi 1957., nakon što mu je njegov urednik Yvan Delporte dao ideju za lik simpatičnog anti-heroja Gastona Lagaffea (od francuskog «gaffe», što bismo mogli prevesti kao "šeprtlja"). Zamišljen ispočetka kao strip-dosjetka kojom će se po potrebi popunjavati prostor u strip magazinu, Gaston je ubrzo postao najpoznatiji Franquinov lik, dosegavši planetarnu popularnost među generacijama strip fanova.

Na ovim je prostorima Gaston bio prisutan još u 80-ima isprva izlazeći u tadašnjim strip revijama («Stripoteka»), da bi Gastona (ili točnije: Gašu) u nekoliko tvrdo ukoričenih albuma objavile «Dečje novine» iz Gornjeg Milanovca. Skoro dvadesetak godina kasnije, napokon smo dočekali i Gastona u reprezentativnom hrvatskom izdanju/prijevodu.

Zagrebačka naklada je započela izdavanje serije od čak 19 albuma popularnog Gastona, no za kompletnu realizaciju čitavog projekta trebat će nekoliko godina, tijekom kojih će se albumi postepeno pojavljivati na tržištu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –