Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Yves-Alexandre Tripković

Pariz nema jutra

  • Nakladnik: Durieux
  • 11/2007.
  • 165 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531882767
  • Cijena: 15.93 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
«Pariz nema jutra» je intrigantna priča iz grada koji je čitavo 20. stoljeće bio intelektualno i umjetničko središte svijeta, a za ovog pisca je kozmos između asfalta i virtualnog digitalnog svijeta, između samoća i direktnog kontakta s mašinerijom svijeta umjetnosti, medija, glazbe.

U pariški tlocrt kulture i socijalne hibridnosti i napetosti, Yves-Alexandre Tripković ucrtao halucinantan i točan roman svoje generacije.

***

Yves-Alexandre Tripković (1977.) je mladi hrvatski – ili hrvatsko-francuski književnik i kolumnist koji živi u Parizu. Od djetinjstva do mature živio je u Zagrebu i na relaciji između Zagreba, Pariza i Tokija. Piše na hrvatskom i francuskom, već godinama objavljujući kolumne i kritike u francuskoj periodici i tamošnjim kulturnim portalima.

«Pariz nema jutra» napisao je na hrvatskom jeziku, dakle i namijenio ovdašnjoj publici. To je niz priča ili gotovo roman o pariškoj literarnoj off sceni - portret nečeg što se nekad zvalo boemom, kasnije egzistenijaističkim intelektualnim i umjetničkim miljeom, a danas je to kozmos između asfalta i virtualnog digitalnog svijeta, pukog preživljavanja i direktnog kontakta s mašinerijom velikog svijeta umjetnosti, medija, glazbe, kulturne i socijalne hibridnsoti.

U tom svijetu, blještavom i praznom istovremeno, Yves-Alexadre Tripković virtouzno i hladno - možda rezignirano - bilježi (ne)mogućnost konzistentne i smislene egzistencije, one privatne i one kreativne.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –