Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Giacomo Scotti

Snijeg, vukovi i psi

  • Nakladnik: Društvo hrvatskih književnika - Ogranak u Rijeci
  • Nakladnik: Verba
  • 12/2006.
  • 162 str., meki uvez
  • ISBN 9789536879762
  • Cijena: 13.27 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Ova najnovija zbirka pripovijedaka sadrži priče Giacoma Scottija koje su isključivo objavljivane u časopisima u prvom razdoblju njegova književna stvaralaštva, crpeći uglavnom iz uspomena na dane djetinjstva i mladosti. S rijetkim izuzetcima, to su kratke ili vrlo kratke priče, novelete, a u tom se žanru Scotti više puta pokazao kao majstor čemu svjedoči ijedna od prvih nagrada koju mu je još 1966. godine dodijelila redakcija zagrebačkog „Večernjeg lista" za najbolju kratku priču u Hrvatskoj (priča «Moja majka»).

«U Scottija nalazimo mnogo očuđavanja, variranja pripovijednih načina, od onih tradicionalno realističnih do poetskih opisa i stidljivih arsenala književne fantastike. Upravo zbog toga mnogo puta čak i gole činjenice uspješno se provlače kroz dobro upotrebljene književne i tematske zamke.» (Milorad Stojević)

***

Giacomo Scotti rođen je 1928. godine u gradiću Saviano (Napoli), Italija, a od 1947. nastanio se u Rijeci, gdje se počeo baviti novinarstvom, prevodilaštvom, publicistikom, a najviše poezijom i prozom za djecu i odrasle. Brojni su i njegovi "izleti" na području historiografije.

Objavio je preko 120 knjiga na talijanskom i hrvatskom jeziku (zbirke pjesama i pripovijedaka, romana, djela književne i povijesne esejistike, monografije, antologije i dr.) od kojih na hrvatskom jeziku: «Raspeta sova», (roman, Zagreb, 1968.), «U carstvu mitova i mašte», (priče, Rijeka, 1974.), «Dječak i rat», (novele, Čakovec, 1979.), «Priče za laku noć», (priče, Karlovac, 1986.), «Beskrajno more i mali galeb», (priče, Kruševac, 1987.), «Otkriće mora», (izabrane priče, Sarajevo 1988.),«Mačka s naočalama», (priče, Zagreb 2004.), «Male priče s obale i s mora», (priče, Rijeka-Brčko, 2006.).

Pjesme su mu prevedene na niz jezika (albanski, makedonski, slovenski, turski, malteški, španjolski, njemački, srpski, ruski, slovački, mađarski i drugi).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –