Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Književna Rijeka 2/2012

  • Nakladnik: Društvo hrvatskih književnika - Ogranak u Rijeci
  • Urednik: Igor Žic
  • 07/2012.
  • 304 str., meki uvez
  • ISBN ISSN: 13310607
  • Cijena: 3.98 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Najnoviji, ljetni broj časopisa za književnost i književne prosudbe ''Književna Rijeka'', u ovom broju, na 304 stranice, donosi tekstove 23 autora – živuća i fizički više neživuća, ali koji žive u svojim djelima:

Antun Barac, Vanesa Begić, Anela Borčić, Ðoni Božić, Miro Gavran, Riccardo Gigante, Rajko Glibo, Davor Grgurić, Helena Horvat, Ljubica Kolarić Dumić, Emilija Kovač, Željka Kovačević Andrijanić, Željka Lovrenčić, Fabijan Lovrić, Tamara Mataija, Franjo Matanović, Elfrida Matuč Mahulja, Milan Osmak, Vera Primorac, Fernando Sabido Sánchez, Nikola Šimić Tonin, Davor Velnić, Mladen Vuković i Igor Žic.

Novina od ovog broja je i rubrika ''Drama'' u kojoj je, uz poznatog hrvatskog dramskog pisca Miru Gavrana, prvi put na hrvatskom jeziku (u prijevodu Vanese Begić) objavljen i Riccardo Gigante, nekadašnji gradonačelnik Rijeke i tragična figura: fašist uvjerenjem, a što je vrlo interesantno – oženjen Židovkom...

Online izdanje ''Književne Rijeke'' možete čitati na blogu Društva hrvatskih književnika – Ogranka u Rijeci, ili:

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Književna Rijeka 2/2012 –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –