Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Emilio Calderón

Stvoriteljeva karta

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Tamara Horvat Kanjera
  • 04/2008.
  • 292 str., meki uvez
  • ISBN 9789532660487
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
U fašističkom Rimu, u mračnom razdoblju prije i za vrijeme Drugoga svjetskoga rata krije se tajanstveni predmet Stvoriteljeva karta, u kojoj je ucrtan plan Božjeg stvaranja svijeta. Uz mnoge druge okultne predmete, karte se žele domoći nacisti kako bi, oboružani najvećim moćima, pobijedili u ratu.

Mladi španjolski arhitekt José María Hurtado, prelijepa knjižničarka Montserrat Fábregas i talijanski princ Junio Vivarini pronalaze rijetku knjigu koja vodi do karte. Troje glavnih junaka povezano je u neraspletiv ljubavni trokut, a Stvoriteljeva karta uvlači ih u veliku igru, špijunsku mrežu u kojoj su ubojstva, intrige, podmetanja i izdaje svakodnevica, što će utjecati na njihove živote i mnogo godina nakon rata.

«Stvoriteljeva karta» Emilija Calderóna roman je o ljubavi, slavi, politici, izdaji i vjernosti. «Stvoriteljeva karta» posebna je posveta Vječnom Gradu i čežnji za srećom, koju ne mogu ostvariti predmeti, već samo ljudi.

Pročitaj poglavlje!

***

Emilio Calderón, rođen u Malagi 1960., povjesničar je, izdavač i pisac. Godine 1984. diplomirao je modernu povijest na sveučilištu Complutense u Madridu, a 1989. osnovao nakladničku kuću Cirene. Nakon povijesnih eseja («Povijest velikih udesa Španjolske», «Ljubavi i mržnje Filipa II.» i dr.), 1995. je počeo pisati romane za mlade i pripovijetke za djecu. Otad je objavio desetak naslova, među kojima se ističu «Mumija koja me je voljela», «Nastavak zločina u Rimu», «Rim ne plača izdajice», «Zapaljeno nebo i druge zagonetke», «Posljednji zločin u Pompejima» i «Zagonetka zaključane sobe».

Godine 2003. dobio je stipendiju Valle-Inclan Španjolske kraljevske akademije za boravak u Rimu. Živio je u Madridu, Rimu i Manili. Život u filipinskome glavnom gradu promijenio je njegov pogled na društvo i svijet. Mrzi društvenu nepravdu i smatra da političari nikada ne odgovaraju na istinske potrebe društva. Voli putovanja, koja za njega nisu puko mijenjanje mjesta nego prije svega, kako je rekao Anatole France, oslobađanje od iluzija i predrasuda. «Stvoriteljeva karta» njegov je prvi roman za odrasle.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –