Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jim Glenn Carey Denton

Igrajte obiteljske igre

  • Nakladnik: Veble commerce
  • Prijevod: Vesna Valenčić
  • 04/2008.
  • 255 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532510522
  • Cijena: 38.49 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Igre se tisućama godina prenose s jedne generacije na drugu, a održavaju ih na životu ljudi koji ih igraju. Usprkos pojavi televizije, videoigara i kompjutora, tradicija se nastavlja. Međutim, bez obzira koliko uživamo u igrama, naše je znanje katkad puno praznina.

Knjiga «Igrajte obiteljske igre» idealan je priručnik za popunjavanje tih praznina. U enciklopedijskom formatu ona donosi i enciklopedijski raspon igara, od starih popularnih igara kao što su domino, remi i Monopoly do manje poznatih igara iz svih dijelova svijeta, kao što su Shogi, japanski šah, i Owari, društvena igra iz zapadne Afrike, i mnoge, mnoge druge.

Knjiga opisuje sve one izazove iz djetinjstva, od 'škole' do preskakivanja konopca, od ubacivanja malenih pločica u posudicu do hvatanja ježića, uz brojne ideje za organiziranje uspješne dječje zabave. Također nudi obilje grupnih igara i sportskih ideja za igru s članovima obitelji ili prijateljima. Postoje prijedlozi za olakšavanje napornih putovanja i ideje koje će svaku vrstu društvenog događaja učiniti zabavnijom.

Igre su podijeljene su u šest širokih kategorija: igre na pločama, kartaške igre, igre za zabave, igre za bilo gdje, igre u zatvorenim prostorima i igre na otvorenom. Igre su u svakom od tih poglavlja složene pod podnaslovima. U poglavlju o kartaškim igrama, primjerice, navode se kartaške igre za grupe, igre za jednog igrača, dječje kartaške igre i igre na sreću.

U knjizi se nalaze i posebni dijelovi za dječje kartaške igre i igre za dječje zabave, ali u cijeloj knjizi ima mnogo igara koje su prikladne za djecu. Mnoge igre na pločama, igre s utrkivanjem, igre riječima i brojevima, kao aktivnosti u vanjskim prostorima i sportovi koji su osobito popularni među djecom.

Svaka igra počinje općim smjernicama o broju igrača i potrebnom priboru, procjenom njezine težine i vremena igre. Lako je naučiti nove igre ili razriješiti nesuglasice tijekom naoko poznatih igara jer su pravila predstavljena pod tri jednostavna naslova: Početak, Tijek igre i Pobjeđivanje u igri.

Povrh toga, ima odjeljaka o strategiji koji pružaju sugestije i savjete o tome kako pobijediti, plus neobične varijacije za neke dobro poznate klasične igre.

Osim toga, u cijeloj ćete knjizi naći kratke povijesti i anegdote o porijeklu nekih igara.

Ova bogato ilustrirana enciklopedija igara osmišljena je kao inspiracijski priručnik o pravilima i potrebnom priboru za igranje niza različitih igara. Ako i ne postanete stručnjak u svakoj ovdje opisanoj igri, barem ćete uživate u svakoj koju odlučite igrati!

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –