Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vasilis Aleksakis

Poslije Krista

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • Prijevod: Mihaela Vekarić
  • 05/2008.
  • 232 str., meki uvez
  • ISBN 9789532860085
  • Cijena: 14.47 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
"Poslije Krista", djelo hvaljenoga grčko-francuskog prozaika Vasilisa Aleksakisa, neobičan je žanrovski hibrid na razmeđu romana i kulturne studije koji plijeni uzbudljivom pitkošću štiva. Saga počinje kad 89-godišnja bogatašica Nausikaja zamoli svoga stanara, mladoga studenta povijesti, da istraži redovničku zajednicu grčke Svete Gore, autonomne monaške republike koja na brdu Atos okuplja dvadeset manastira. Junaka će istraga odvesti tisuću godina u prošlost, u doba gradnje prvog manastira, ali i dalje u davninu, u vrijeme prvih stanovnika Atosa.

Doznat će kako se kršćanstvo nametalo kroz stoljeća, te kako je i starogrčki politeizam imao svoje mučenike. Srest će niz fascinantnih likova koji će mu malo-pomalo slagati mozaičnu sliku uloge bizantskog pravoslavlja u grčkoj povijesti i suvremenom životu, no traganje će mu pružiti i osobit uvid u vlastiti, osobni i obiteljski odnos prema toj kulturnoj tradiciji. Naposljetku će iz prve ruke upoznati monašku zajednicu Svete Gore, koja i danas uživa silan utjecaj u političkom životu zemlje i čije se povlastice nitko ne usuđuje osporiti.

Roman "Poslije Krista" dobitnik je Velike nagrade za roman Francuske akademije 2007.

Pročitaj poglavlje!

***

Vasilis Aleksakis rođen je 1944. u Ateni, a u Francusku stiže sa 17 godina. Zavidnom će brzinom naučiti francuski jezik i početi se baviti književnim novinarstvom. Prvi roman, «Le Sandwich» (1974), napisat će na francuskome. Već trideset godina živi na relaciji Pariz-Atena. Objavio je dvadesetak romana i zbirki pripovijedaka, među kojima se ističu «Talgo», «Paris - Athenes», «Avant», «La langue maternelle» (dobitnik prestižne francuske nagrade Médicis), «Les mots étrangers» i «Je t'oublierai tous les jours». Najnoviji mu je roman «Poslije Krista» (2007) donio jedno od najvećih francuskih književnih priznanja, Veliku nagradu za roman Francuske akademije.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –