Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Marija Pavkov

Vježbajte snagu svoga uma : Zadaci za primjenu Buzanovih tehnika za brzo čitanje i savršeno pamćenje

  • Nakladnik: Veble commerce
  • 04/2008.
  • 142 str., meki uvez
  • ISBN 9789532510577
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
U ovoj se knjizi nalaze zadaci za vježbanje pamćenja i brzog čitanja pomoću tehnika Tonyja Buzana koje je pripremila dr.sc. Marija Pavkov, licencirana instruktorica Buzanovog instituta.

Knjiga je nastala kao odgovor na zahtjeve i pitanja polaznika edukacija o mentalnom razvoju, ali i kao odgovor za sve one koji sudjeluju u procesu cjeloživotnog obrazovanja i trajnog stručnog usavršavanja i učenja.

Zadaci koji se nalaze u ovoj knjizi, temelje se na usavršavanju ljudskih sposobnosti koncentracije i pozornosti, te promišljanja iz svakodnevne prakse privatnog i poslovnog života. Budući da stvarnost postaje sve kompleksnija, te da svakodnevno moramo savladavati sve više novih podataka, ove vježbe nisu osmišljene i napisane za razbibrigu, već zahtijevaju visoki stupanj upotrebe cjelokupnih kognitivnih aktivnosti i kapaciteta, jačajući volju i želju za sposobnostima koncentracije i pozornosti.

Što je zapravo koncentracija i zašto se tako lako gubi?

Koncentracija podrazumijeva sposobnost usredočavanja misli i usmjeravanje kognitivnih aktivnosti na svjesne doživljaje i usm­jereno djelovanje. To ujedno znači da i težište cjelokupnih psiho-fizičkih i umnih napora treba biti usmjereno na srž problema. Koncentracija se lako gubi kada nismo usmjereni na rješavanje prob­lema, kada "ne mislimo glavom", već djelujemo načelom automatiz­ma ili otpisivanja i udaljavanja od sebe onoga što ne razumijemo ili što ne želimo znati.

Težište je ove knjige na vježbama vizualnih, brojčanih i tekstu­alnih sadržaja koji različitim težinama zadataka pružaju mogućnost prepoznavanja i postizanja veće razine koncentracije.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –