Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ana Tajder

Od Barbie do vibratora

  • Nakladnik: Profil
  • 05/2008.
  • 377 str., meki uvez
  • ISBN 9789531207867
  • Cijena: 119.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Rođena je 1974. u Zagrebu gdje je provela djetinjstvo plešući balet, oslikavajući zidove roditeljskog stana i glumeći u nekoliko filmova. Učila je slikarstvo u Školi za primjenjenu umjetnost i plesala u Teatru ITD. Od 1991. živi u Beču gdje je završila BA iz menadžmenta marketinga te MBA na Webster Universityju.

U 11 godina poslovne karijere radila je u hrvatskoj misiji pri UN-u, Mobilkomu Austria gdje se, od projektnog menadžera, uspela do pozicije internacionalnog marketinškog menadžera, te kao Account Manager u Ogilvy & Mathersu, jednoj od najvećih svjetskih reklamnih agencija.

«Od Barbie do vibratora» nastala je 2005. i neočekivano otkrila Aninu strast prema pisanju. Trenutačno piše za 'The Vienna Review', radi na svojoj drugoj knjizi i na doktoratu na Bečkom sveučilištu.

U svojoj prvoj knjizi Ana Tajder upoznaje nas s alfa-djevojkom, ambicioznom, samostalnom, hrabrom, zavodljivom i zaigranom. A kada se ovakva mlada žena usudi, otvaraju se svjetovi. Knjiga kratkih priča temelji se na autoričinim doživljajima koji su joj otvarali nove spoznaje. Tu se priča o prijateljstvu, seksu, karijeri, putovanjima, provodima i odrastanju koje će nas nasmijati i rasplakati, naljutiti i raznježiti. Ali što je najvažnije, postavit će pitanja na koja ćemo odgovore morati potražiti u sebi samima. To su pitanja o ženskoj emancipaciji, međuljudskim odnosima, o sudbini, o vlastitim izborima, o dvoličnosti suvremenog društva.

Ana nas vodi na putovanje po krajnostima: upoznaje nas s bogatima i slavnima, a zatim uranja u svijet kontemplacije i potrage za istinom i pravdom. Njezina poruka je: otvorite oči i dušu i budite kritični.

«Anu sam upoznao u Beču, a nekoliko godina potom sreo sam je u Zagrebu. Napisala je ovu knjigu, utemeljenu na svom životu. Obožavam naslov knjige. Da je muškarac, mogla bi napisati „Od lego-kockica do pornografije". Ali Ana je definitivno žena. Mislim da je tema njenog provg romana feminizam. Koliko je složeno biti djevojka u 21. stoljeću. Slažem se: sigurno je teško i bolno. Možda je to razlog zašto je njena knjiga toliko duhovita. Nije imala izbora nego smijati se sama sebi».
- Frédéric Beigbeder

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –