Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Simone Elkeles

Kako upropastiti ljetne praznike

  • Nakladnik: Knjiga u centru
  • Prijevod: Mojca Čado
  • 06/2008.
  • 165 str., meki uvez
  • ISBN 9789537514082
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Mošav? Što je to mošav? Možda tako na hebrejskom zovu te njihove čuvene shopping centre? Prema onome što mi je Jessica pričala o lzraelu, ovdje postoji gomila fenomenalnih dućana. Ona njezina crna haljina je zbilja mrak. Ako sad odem u kupovinu s DS-om, znam da ću se kasnije osjećati kao prodana duša, ali ne mogu prestati razmišljati o krpicama koje bih mogla ponijeti sa sobom kući.

Na žalost šesnaestogodišnje Amy, „mošav" nije hebrejski naziv za shopping centar. Ni blizu. Više ima veze s kozama nego s Kenzom. Posljednja stvar koju bi Amy htjela, jest provesti ljetne praznike u lzraelu s ocem kojeg gotovo uopće ne poznaje. Ljuta na "DS-a" koji se tako rijetko pojavljuje u njezinom životu, Amy odlazi u ratnu zonu gdje će je vjerojatno odvući u vojsku. U kući s jednom kupaonicom za sedmero ljudi, čeka je ljeto bez najbolje prijateljice, bez dečka, bez shoppinga, bez mobitela...  

Zbogom ponosu - dobar dan Izraelu!

***

Simone Elkeles je u osamdesetima bila tinejdžerica i još uvijek pretjeruje u korištenju izraza poput 'super' i 'cool', ali se ipak uspješno odupire porivu da stavlja plavo sjenilo i govori 'sranje'. Kada ne piše, drži govore u srednjim školama i podučava kreativnom pisanju. U slobodno vrijeme snima reality emisije i gleda tinejdžerske filmove. Živi u okolici Chicaga sa svojom obitelji i dva psa.
Dosad je napisala romane: „Leaving Paradise", „How to Ruin a Summer Vacation" i How to Ruin My Teenage Life".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –