Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
K. W. Jeter

Blade runner 2 : na rubu ljudskosti

  • Nakladnik: Zagrebačka naklada
  • Prijevod: Marko Fančović
  • 05/2008.
  • 312 str., meki uvez
  • ISBN 9789532520507
  • Cijena: 10.62 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Završetak radnje filma „Blade Runner", naročito u „redateljevoj verziji", ostavio je mnoga pitanja otvorenima. Zašto - i kako - replikanti bježe? Što je bilo s policajcima? kako se razvijala priča izmedu Deckarda i Rachael, kojoj nije ostalo još mnogo vremena?

Ovaj roman vraća nas u taj svijet, i vodi protagoniste kultnog filma dalje; svaki novi odgovor postavlja još poneko pitanje, i ništa nije onakko jednostavno kao što se činilo. Dok Rachel spava u kriogeničkom snu, očajnicki čuvajuci ono malo života što joj je ostalo, Deckard je prisiljen opet krenuti u lov na replikante, a nalog mu izdaje jedina žena koja ga je u stanju ucijeniti - Tyrellova nećaka koja je poslužila kao uzorak za njegovu Rachel...

Kevin Wayne Jeter duboko je povezan s Philipom K. Dickom. Bio je, uz Tima Powersa, jedan od mladih pisaca koji su se s velikanom znanstvene fantastike družili i ucili od njega; u Dickovom romanu „Valis", lik Kevina predstavlja Jetera. Izniman toertičar žanra (čovjek koji je skovao termin steampunk), Jeter je pored brojnih romana u serijalima „Ratovi zvijezda" i „Zvjezdane staze - DS9", te nastavka Wellsovog „Vremenskog stroja", napisao i nekoliko originalnih djela - njegov roman „Dr. Adder", koji je Dicka oduševio, smatra se prvim cyberpunkom uopce.

U ovom djelu koje je više postmodernističko preispitivanje nego obican pastiš-nastavak, Jeter se trudio ne samo napisati zanimljivu priču nego i približiti filmsku verziju Dickovom književnom predlošku, što nije bilo lako izvesti, ali je doprinijelo zanimljivosti kako ovog romana, tako i sljedeća dva nastavka iz pera istog pisca.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –