Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Gianni Vattimo

Transparentno društvo

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Nino Raspudić
  • 11/2008.
  • 100 str., meki uvez
  • ISBN 9789532207668
  • Cijena: 65.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
USKORO:

Talijanski filozof Gianni Vattimo (rođen 1936. godine u Torinu) je jedan od najznačajnijih mislilaca i protagonista suvremene filozofije ne samo u današnjoj Italiji, nego i u svjetskim filozofskim krugovima. U djelu “Transparentno društvo” Gianni Vattimo predstavlja nam vlastita stajališta o postmodernizmu i političkim i kulturnim implikacijama tog doba.

S ciljem da redefinira postmodernizam kroz ponovno propitivanje i ponovno spajanje s razdobljem koje mu je prethodilo - modernizmom, Vattimo tvrdi kako je postmoderno stanje povezano s evolucijom masovnih medija i rasprostranjenošću sustava komunikacije, u isto vrijeme ne zaboravljajući istražiti utjecaj postmodernizma na suvremenu politiku i kulturu.

No, Vattimo se suprotstavlja stajalištu kako razvoj društva nužno vodi u prosvjećenije, samosvjesnije i transparentnije društvo, tvrdeći umjesto toga kako ono vodi u raznolikost mišljenja i viđenja što društva čini kompleksnijim, čak - kaotičnijim. Estetika, tvrdi, pruža ključni uvid u postmoderno stanje, i funkcija umjetnosti nije da nam pruži vječne istine o ljudima i ljudskosti, već osjećaj dislociranosti i šoka.

Od prve do posljednje stranice, knjiga “Transparentno društvo” jest veliki doprinos raspravi o postmodernizmu.

 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –