Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Karen Armstrong

Islam : Kratka povijest

  • Nakladnik: Alfa
  • Prijevod: Nikola Škorić
  • 11/2008.
  • 352 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789531689502
  • Cijena: 13.27 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Islam je u svojih 1500 godina postojanja jedna od najvećih svjetskih religija koju je zapadni svijet doživljavao i još uvijek doživljava kao veliku prijetnju i opasnost. Zapravo, moglo bi se reći da se islam još uvijek promatra gotovo s razine srednjega vijeka.

Sedam stoljeća od posljednje križarske vojne, posijane su naftne bušotine na raznim područjima svetih islamskih mjesta. "Bič Božji" mora upregnuti sve svoje sile i suočiti se sa sekularnim liberalizmom. "Fundamentalistički" fanatik; ugnjetavač žena; nemilosrdni terorist; tiranin: to su današnje općeprihvaćene predodžbe o islamskim vjernicima.

Karen Armstrong u svojoj knjizi raskida s takvim klišejima i otkriva nam vjeru koja je nadahnjivala i brojne učene ljude, mistike i pjesnike, i ratnike. Ona jasno pokazuje da islam nije samo jedna od najvažnijih i najutjecajnijih svjetskih religija, nego da je i temelj jedne od najblistavijih svjetskih civilizacija. Njezin pregled učinkoviti je lijek za brojne predrasude koje su se o islamu nataložile...

***

Karen Armstrong bila je sedam godina redovnica Katoličke crkve, i to je iskustvo skupila u svojoj autobiografiji – “Through the Narrow Gate” (Kroz uska vrata). Ona je također pisac svjetski poznatoga bestselera, “A History of God” (Povijest Boga) (dosad prevedena na više od trideset jezika), zatim vrlo popularnih djela “A History of Jerusalem” (Povijest Jeruzalema), “The Battle for God” (Bitka za Boga), te najnovije knjige “Buddha” (Buddha).

Karen Armstrong predaje judaizam na Leo Baeck Collegeu, a primila je i nagradu Muslimanskoga vijeća za javne medije.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –