Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Luis Leante

Vidiš koliko te volim

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • Prijevod: Simona Delić
  • 11/2008.
  • 256 str., meki uvez
  • ISBN 9789532860184
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Žena se budi u bolnici u Zapadnoj Sahari, nakon što je više dana lebdjela između života i smrti. Njezino je ime Montse Cambra. U vojnoj bazi u El Aaiúnu mladi španjolski legionar čeka pogubljenje. On se zove Santiago San Román. Montse i Santiago imali su osamnaest godina kad su se sreli i zaljubili u Barceloni 1974. Ona je bila kći bogataša, a on siromašni mehaničar. Kako se njezina obitelj žestoko protivila vezi, par se, u tim teškim okolnostima, razilazi. Tada Santiago postaje legionar.

Četvrt stoljeća poslije Montse otkrije da je Santiago možda još živ negdje u pustinji, da nije poginuo u Zapadnosaharskom ratu. Kako joj se brak baš u to vrijeme raspao, ona kreće u potragu za svojom pravom, izgubljenom ljubavi…

Na matrici ljubavne priče iz doba kad je Španjolska gubila i posljednje kolonije, Luis Leante ambiciozno progovara o srazu kultura i društvenih klasa. Osim što je oduševio publiku i kritiku, roman "Vidiš koliko te volim" osvojio je uglednu španjolsku nagradu Premio Alfaguara de Novela.

Pročitaj poglavlje!

***

Luis Leante (Caravaca de la Cruz, Murcia, 1963.) diplomirao je klasičnu filologiju na Sveučilištu u Murciji. Od 1992. živi u Alicanteu, gdje predaje latinski. Svestrani mu je književni rad donio niz priznanja za pjesništvo i pripovjednu prozu. Leante piše i filmske scenarije, a nekoliko mu je djela dobilo filmske inačice.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –