Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Zoran Krušvar

Zvijeri plišane

  • Nakladnik: Knjiga u centru
  • 11/2008.
  • 123 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537514099
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
"Zvijeri plišane" su roman namijenjen prvenstveno djeci, iako će se zacijelo svidjeti i mnogima odraslima. Iz književnog aspekta, roman pripada djeci i mladima omiljenom žanru horrora a govori o skupini plišanih životinja, koje igrom prilika mijenjaju vlasnika te se moraju snaći u, za njih, sasvim novoj i potencijalno opasnoj situaciji.

Dok se životinje bore za opstanak i svoja prava, promatramo i učimo o humanim vrijednostima kao što su tolerancija, prihvaćanje i pravo na različitost. U skladu s tim, u knjizi postoje i likovi koji pripadaju seksualnim i rodnim manjinama - što među hrvatskim knjigama za djecu još nismo imali prilike čitati.

"Možemo slobodno reći da se knjiga obraća djeci s namjerom širenja njihove perspektive svijeta koji ih okružuje, kako bi reducirala ksenofobiju i neprihvaćanje jedinki čiji osobni identitet odudara od standarda nametnutog okolinom".

***

Zoran Krušvar rođen je 09. 04. 1977. u Rijeci, gdje još uvijek živi. Završio je Hotelijersko – turističku školu u Opatiji, te studij psihologije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci. Trenutačno pohađa poslijediplomski specijalistički studij marketing menadžmenta na Ekonomskom fakultetu u Rijeci.

Pred kraj studija prvi put objavljuje svoje literarne radove u studentskom časopisu “Re”. Nakon toga objavljuje na raznim mjestima (vidi bibliografiju), a onda mu je 2004. konačno izašla i samostalna zbirka priča “Najbolji na svijetu”.
2006. njegova priča "Tko s Ðavolom tikve sadi..." uvrštena je u antologiju "Ad Astra", antologiju hrvatske znanstvenofantastične novele 1976. - 2006.

2007. objavljuje roman "Izvršitelji nauma Gospodnjeg", kojeg prati i multimedijalni projekt. Roman i projekt odmah su postali jedinstveni primjeri u hrvatskoj književnosti, pokrenuvši čitav niz čitatelja da sami stvaraju likovne, literarne, glazbene i video radove koji se nadovezuju na sadržaj romana (http://izvrsitelji.com).

Njegova treća knjiga, roman "Zvijeri plišane" namijenjen je djeci i odraslima a također ga prati multimedijalni projekt koji uključuje i razne pjesme i video spotove.

Poslušati ih možete na OVOM linku.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –