Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Igor Fedorovič Stravinski

Poetika glazbe : U obliku šest predavanja

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Tomislav Brlek
  • 03/2009.
  • 136 str., meki uvez
  • ISBN 9789532208337
  • Cijena: 10.49 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Fantastične fraze, fascinantan doprinos raspravi o metafizici glazbe i bogati prikaz povijesti. No, više od svega, "Poetika glazbe" je intimni zapis Igora Fjodoroviča Stravinskog koji uključuje i detaljizirani ideološki kontekst glazbe.

Obrađujući odabrane teme – o fenomenu i kompoziciji glazbe, muzičkoj tipologiji, ruskoj glazbi i glazbenoj izvedbi, Stravinski će nam otkriti svoje poštovanje prema tradiciji, redu i disciplini, svoje vjerovanje kako je umjetnost slobodna jedino ako je kontrolirana, ograničavana i prerađivana.

Upotpunjena njegovim viđenjima najvećih glazbenih majstora , poput Wagnera, Verdija, Berlioza, Beethovena, i Bacha, analizama funkcije kritike, zahtjeva interpretatora, mišljenjem o glazbenom ukusu i snobovštini, pred vama je remek-djelo jednog od najpoznatijih svjetskih skladatelja.

S temeljnom mišlju da je glazba nesposobna izraziti išta drugo osim same sebe, "Poetika glazbe" do danas je ostala jednim od temeljnih djela ovog velikog skladatelja, ali i srž njegove reakcije na fenomen zvan glazba.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –