Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Harry G. Frankfurt

O istini

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Andy Jelčić
  • 03/2009.
  • 84 str., meki uvez
  • ISBN 9789532208450
  • Cijena: 35.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Godine 2005. Harry G. Frankfurt napisao je mali esej, "Kenjaža", koji je postigao svjetsku slavu, postavši bestselerom u punom smislu te riječi. U tom je eseju, kako sam kaže, ponudio okvirnu analizu ideje prodavanja magle.

Kasnije je, međutim, shvatio kako u cijeloj knjizi nije poklonio nikakvu pozornost pitanju s kojim se svaka odgovarajuća rasprava o prodavanju magle mora pozabaviti. Iako je, naime, ravnodušnost spram istine nepoželjna ili čak prijekora vrijedna osobina, pa zbog toga prodavanje magle valja izbjegavati i osuditi, esencijalno je objasniti zbog čega nam istina jest tako važna, ili zašto bismo o njoj posebno trebali voditi računa.

U skladu s time, u ovoj se knjižici, koja dosjetljivošću i argumentacijom u potpunosti slijedi "Kenjažu", razmatra praktičnu i teorijsku važnost koja se istini zapravo pridaje, bez obzira postupamo li mi općenito na način kao da to jest tako.

Pred vama je teorija u svom najboljem izdanju, djelce koje će vam elegancijom i oštrinom misli pružiti odgovor na pitanje zašto je istina uopće bitna.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –