Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Isabelle Jarry

Moje je ime nečujno

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Ursula Burger Oesch
  • 04/2009.
  • 148 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532660876
  • Cijena: 129.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Duboko poetični roman suvremene francuske književnice Isabelle Jarry intrigantna naslova "Moje je ime nečujno" govori o gubitku voljene osobe i pronalaženju nade.

Nakon suprugove smrti mlada pjesnikinja Marie odlazi živjeti na selo, no ne prestaje misliti na kćer, koja je ostala u Parizu i nedostaje joj. Zaokupljena mislima o svojem nekadašnjem životu i pjesništvu, nastoji nadoknaditi izgubljeno te iznova ispuniti svoj život nježnošću, ljubavlju i ljepotom.

Šarm dirljivog romana "Moje je ime nečujno", čije su stranice prožete iskrenom vjerom u budućnost, proizlazi iz jednostavnog i vještog pisma Isabelle Jarry, njezina pronicavog i suosjećajnog prikaza ljudske prirode.

"Isabelle Jarry opisuje grozničavu struju svijesti slomljene junakinje pismom lišenim suvišnih riječi. Autorica se pritom dotiče samo bitnoga, neizrecivoga. U ovome romanu sve izvjesnosti, pa tako i književne, nestaju. Ostaje samo rasplet koji otkriva ljepotu i dubinu osjećaja, napose onih majčinskih." (Le Nouvel Observateur)

Pročitaj poglavlje!

***

Isabelle Jarry rođena je 1960. godine. Studirala je botaniku i klasičnu filologiju. Rano je počela pisati i za prvi roman "L’homme de la passerelle" 1992. primila je nagradu za najbolji prvijenac. Nastavlja objavljivati prozu, ali i biografije te brojne putopise u kojima s velikim žarom pripovijeda o svojim putovanjima diljem Afrike, Amerike i Azije. Iz njezine bibliografije valja istaknuti:" L’Archange perdu" (1994.)," Emportez-moi sans me briser" (1996.)," Le jardin Yamata" (1999.), "George Orwell, cent ans d’anticipation" (2003.), "J’ai nom sans bruit" (2004.), "Millefeuille de onze ans" (2007.).

Živi u Parizu sa suprugom i dvoje djece.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –