Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Bernhard Schlink

Povratak kući

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Iva Matovinović Klarić
  • 04/2009.
  • 308 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532208580
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
"Povratak kući" je djelo koje na iznimno upečatljiv način govori o krivnji, pravdi, povijesti, identitetu i zlu, koristeći se idejom povratka kući kao metaforom za Peterovo putovanje prema istini i ljubavi.

Kao dijete koje je u poslijeratnoj Njemačkoj odgajala majka, Petera Debauera fascinira priča koju otkriva na stranicama neobjavljena romana koji su uredili njegovi djed i baka koji žive u Švicarskoj. Pričom o njemačkom ratnom zarobljeniku koji uspijeva pobjeći iz ruskog logora, savladavajući mnogobrojne prepreke kako bi se vratio kući ženi koja ga smatra mrtvim. No, roman je nedovršen i Peter postaje opsjednut pitanjem kako je izgledao ponovni susret vojnika i njegove ljubljene.

Godinama kasnije, odrasli Peter prisjeti se romana i upušta u potragu za stranicama koje nedostaju. Potraga će, međutim, uskoro prerasti u nešto više, u misteriozno traganje za vlastitim ocem, njemačkim vojnikom koji je, kako mu je rečeno, ubijen u ratu.

Kako mu se svi detalji prošlosti počinju otkrivati, Peter je prisiljen preispitati vlastiti identitet i spoznati kako je stvarnost ponekad refleksija očekivanja drugih i da se nerijetko istina i fikcija isprepliću, i više nego bismo mi to htjeli.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –