Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Fiona Harrold

Jednostavna masaža : za svaku dob - svako mjesto - u svako vrijeme

  • Nakladnik: Veble commerce
  • Prijevod: Branka Lucarić
  • 04/2009.
  • 128 str., meki uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532510874
  • Cijena: 10.49 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Nemoguće je precijeniti moć dodira. U dojenačkoj dobi dodir nam je potreban za preživljavanje i spoznaju o tome koliko smo željeni, prije svega kroz roditeljske dodire. Iz tog početnog kontakta stvaramo dojmove i donosimo odluke o sebi, o drugima i o životu. U odrasloj dobi je dodir pun ljubavi bitan za emocionalnu i tjelesnu dobrobit, a koristimo ga kao djelotvorno sredstvo utjehe i smanjenja bola, ne misleći pritom na "masažu". Masaža je ustvari najstariji način liječenja, a znamo da pomažući nam da se opustimo, ima fenomenalnu moć ispravljanja za organizam razornih posljedica stresa.

Gomilaju se dokazi da stres i tuga sprječavaju učinkovitu borbu imunološkog sustava s bolešću. Klasična medicina priznaje da je stres u korijenu više od 70 posto svih bolesti, no za stručnjake sklonije holističkom pristupu, brojka je mnogo veća. Masaža pomaže smanjenju stresa te tako sprječava nastup bolesti. Također upozorava na činjenicu da smo pod stresom, što omogućuje da popravimo situaciju prije negoli je učinjena daljnja šteta.

Ljudsko tijelo ima izvanrednu moć obnavljanja i osvježenja. Samoregulatorni mehanizam vraća tijelo u stanje unutarnje ravnoteže i sklada čak i kad sve njegove dijelove izvrgnemo prekomjernim pritiscima i naporima. Kroničan, dugotrajni stres koči ovo prirodno ponovno uravnoteženje. Stalnim izrabljivanjem tijela nesmiljenim zahtjevima, lišavamo ga vremena i snage da se oporavi i uspostavi sklad. Masaža intervenira, omogućujući tijelu da provede vlastito izlječenje reguliranjem aktivnosti autonomnog živčanog sustava. Ona vraća ravnotežu i sklad uznemirenom umu i napetu tijelu, pomaže nam da se osjećamo bolje i ostavlja nam svjež, optimističan pogled na život.

Autorica u ovoj knjizi nastoji pružiti jasne, jednostavne upute kako ovladati vlastitim blagotvornim dodirom, bez obzira imamo li puno ili malo slobodnog vremena. Tehnike se mogu svladati jednostavno, a tretman je moguće prilagoditi raspoloživom vremenu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –